Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD, FSR 2.0 Teknolojisi Çok Yakında Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ve Nvidia, sadece donanım konusunda değil aynı zamanda yazılım konusunda da bir yarış içerisinde. Özellikle son dönemde görüntü iyileştirme ya da görüntü yükseltme olarak tanımlayabileceğimiz teknolojiler üzerinden yarış devam ediyor. Bu konuda Nvidia, DLSS teknolojisiyle yarışa dahil olurken, AMD ise FSR teknolojisiyle cevap veriyor. Şu ana kadar yapılan değerlendirmelere bakacak olursak, Nvidia bu konuda biraz daha başarılı diyebiliriz. Fakat son gelen iddialara göre çok yakında durum değişebilir. Zira AMD FSR 2.0 teknolojisi yolda.

Yeni sızan bilgilere göre DLSS teknolojisine daha iyi cevap vermek adına AMD, FidelityFX 2.0 sistemini hazırladı ve yakın zamanda da duyurusunu yapacak. Peki yeni güncelleme hakkında neler biliyoruz?

AMD FSR 2.0 için Şimdilik Bilgiler Sınırlı

Baştan şunu belirteyim ki aslında AMD’nin bu adımı bir sonraki mimari ile atacağını düşünüyorduk. Yani RDNA 3 mimarisi geldiği zaman AMD FidelityFX 2.0 sistemi duyurulur diyorduk.

Fakat sızıntılar gösteriyor ki firma işi öne çekecek. 21 Mart tarihinde düzenlenecek olan GDC 2022 ( Oyun Geliştirici Konferansı) kapsamında sistemin yeni güncellemesinin duyurulması bekleniyor.

Sızıntıların sahibi olan CapFrameX’in paylaşımlarına göre yeni teknoloji çok daha etkileyici olacak. Sistemin demo görüntülerini gördüğünü belirten CapFrameX, sistemde zamansal geçici yükseltme (Temporal upscaling) ve yeni optimize teknolojisinin olacağını söylüyor.

FSR 2.0

Her hangi bir yapay zeka gerektirmeyeceği ve bu nedenle de çok fazla modelde destekleneceği söylenen FSR 2.0 teknolojisinin, görüntü kalitesini ve performansı çok daha net arttırdığını göreceğiz.

Eğer bu bilgiler doğruysa GDC 2022 etkinliğinden sonra AMD ekran kartları için de yeni bir dönem başlamış olacak. Bekleyelim, görelim ve etkinlikten sonra bir kez daha değerlendirelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler