Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Radeon RX 590 Ekran Kartını Piyasaya Sürdü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, Vega mimarisine sahip, RX 580’in abisi niteliğindeki Radeon RX 590 ekran kartını bugün itibari ile piyasaya sürdü.

Bildiğiniz gibi AMD, orta sınıf için tasarladığı, 1080p düzeyinde oyun oynamaya imkan sunan kartı ile bu alandaki boşluğunu dolduruyordu. Ancak ezeli rakibi NVIDIA’nın GTX 1060 karşısında yeterli performansı sunamayan kart, bu kez yenilenerek oyunculara istediği performansı sunacak.

Radeon RX 590, orta sınıfın en yeni üyesi olarak AMD ailesine katılmış durumda. İçerisinde Polaris mimarisine dayanan ve 12nm boyutundaki Vega grafik işlemcisi barındıran yeni ekran kartı, özellikle 1080p çözünürlükte akıcı ve yüksek performans odaklı geliştirildi.

Yeni ekran kartı, önceki model RX 580 ile kıyaslandığında yaklaşık %20 oranında bir performans farkı ortaya koyuyor. Bunun en temel sebebi kartın sahip olduğu yüksek frekans hızları. Çoğu yüksek kaliteli oyunları 60 FPS üzerinde oynamaya imkan sunan ekran kartı, NVIDIA’nın mevcut GTX 1060 modeline göre de 10-20 FPS kadar yüksek performans sunuyor.

amd radeon rx 590 1

Radeon RX 590, temel frekans bazında 1469MHz hız sunarken, boots modunda 1545MHz hızına çıkabiliyor. Öte yandan 8GB GDDR5 video belleğine sahip olan ekran kartı, 256-Bit bellek arayüzü sunuyor. Ayrıca ekran yırtılmalarının önlenmesi adına da FreeSync 2 HDR desteği barındıran ekran kartı, DisplayPort ve HDMI çıkışlarına sahip.

Son olarak AMD, yeni ekran kartını kullanıcılara ücretsiz oyunlar ile satacak. Bu bağlamda ekran kartını satın alacak olan kullanıcılar, kart ile beraber Resident Evil 2, Devil May Cry 5 ve Tom Clancy’s The Division 2 oyunlarına ücretiz sahip olacak. Ekran kartının yurt dışı satış fiyatının ise 290 Dolar olduğu biliniyor. Ülkemizdeki satış fiyatı hakkında net bir şey söylemek pek mümkün olmasa da 2000 TL dolaylarında olacağını tahmin ediyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler