Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon RX 6400 Fiyatları Ortaya Çıkmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

OEM pazarına özel olarak gelse de sonrasında son kullanıcılara da sunulacağı gündeme gelen AMD Radeon RX 6400 ekran kartı için önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bundan yaklaşık iki hafta kadar önce kartın perakende satışının yapılacağı sızıntısının gelmesinin hemen arkasından bu kez fiyatlar gözüktü.

Arjantin ve Çin menşei sitelerde yeni model için bazı satış ilanları açılmış durumda. Peki ya fiyatlar nasıl?

AMD Radeon RX 6400 Çok Yakında Satışta Olabilir

Açıkçası ilanların fiyatlarında bir karışıklık durumu söz konusu. İlanda fiyat dolar olarak gözüküyor ama bu ABD doları değil. Zaten öyle olsa, bu fiyatlara kart 3 tane RTX 3090 Ti aldırır. 🙂

Muhtemelen Arjantin para birimine göre değerlendirilen ekran kartlarının fiyatı 400 dolar civarında diyebiliriz.

Ama tabii ki bunlar net fiyatlar değil de tam olarak bir sızıntıdan ibaret fiyatlar. İlk satış listelerinde fiyatlar biraz şişirilmiş olabilir.

AMD Radeon RX 6400

Zira yakın zamanda gelen önemli bir sızıntı da kartın 200-250 dolar civarında fiyatlandırmalarının olması beklendiği belirtilmişti.

Her ne kadar şu an için fiyatı çok önemsemiyor olsak da söz konusu sızıntının farklı bir noktası daha var. O nokta kartların satış sitelerinde listelenmiş olması.

Henüz AMD, Radeon RX 6400 modellerinin perakende olarak satışa çıkacağını onaylamadı. Haliyle asıl önemli olan nokta burada kartların listelenmiş olması. Listelere baktığımız zaman bir MSI modelinin olduğunu bile görüyoruz.

MSI Aero ITX modeli de satışa çıkarılmış. Fakat tasarım konusunda nasıl olduğu anlaşılmıyor zira görselde AMD’nin referans ekran kartının görselleri kullanılmış.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler