Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Radeon RX 6600 Özellikleri Sızdı! Peki Fiyat?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon RX 6600 XT modelini tanıtıldığı gibi sizlerle paylaşmıştık. İddialı bir ekran kartı olduğunu ve fiyat performans skalası içerisinde çok tercih edileceğini belirtmiştik. Şimdi ise AMD’nin yeni bir hamlesi daha hazırlanıyor. Bu sefer XT değil direkt olarak düz model geliyor.

Zaten gündemde olan ekran kartı, yavaş yavaş sızıntılarda da yer almaya başladı. En son ekran kartının özellik sayfası olduğu iddiasını taşıyan bir sayfa sızdırıldı. Böylece kart için beklenen özellikleri, kesin olmamakla beraber görmüş olduk.

Kaçırmayın: FIFA 22 En Hızlı Oyuncular Hangileri? Tam Liste 

AMD Radeon RX 6600 Özellikleri Neler Olacak?

Yeni ekran kartından beklentiler belli. 1080p oyunculuğunun hedef alındığı, böyle tam bir orta seviye ekran kartı olarak geleceğini düşünüyoruz.

Belki XT modelinde bir iki tık geride olacak ekran kartının özellik sayfasına göre ise kart üzerinde 1792 Akış çekirdeği yer alacak.

İyi bir değer diyebiliriz. Ama bununla da sınırlı değil. Aynı zamanda ekran kartı 8 GB GDDR6 bellek kullanacak ve 32 MB Infinity Cache miktarına sahip olacak.

AMD Radeon RX 6600

Fiyat konusunda daha memnun edici olacağını düşündüğümüz modelin 28 hesaplama birimi olacağı da yine sızan belgelerde yer alan detaylar arasında.

Muhtemelen tek fanlı referans tasarımını devam ettirecek ekran kartı, AMD FSR teknolojisini de destekleyecek. Bu seviyede ekran kartları için çok güzel bir haber diyebiliriz. Yine 128 bit bellek veri yolu değerinin de sabit kalacağı düşünülen AMD Radeon RX 6600 ekran kartı, ne zaman tanıtılacak net değil.

AMD Radeon RX 6600

Aynı sızıntılara göre, test kartlarının 29 Eylül gibi gönderilmeye başlayacağı söyleniyor. Bu da tanıtımın Ekim ayı başlarında olacağını işaret etmekte.

İnceleme ambargosunun kaldırılacağı zaman için de 13 Ekim tarihinin işaret edilmesi, Ekim’in ilk haftadan ekran kartının tanıtılacağı düşüncesini arttırıyor. Merak etmeyin tanıtıldığı gibi sitede tüm bilgileri vereceğiz. Bu arada fiyat için beklentilerden de söz edelim. Beklenen fiyat aralığı 300 – 349 dolar civarları. Ama göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler