Perşembe, Nisan 25, 2024

Philips 498P9Z Monitör Nasıl? Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Monitör konusunda Philips resmen atağa geçmiş durumda. Peşi sıra iddialı ekran modelleri görmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda sunulan modellerden birisi de Philips 498P9Z monitör olmuştu.

İddialı monitör diğer serilerden biraz daha ayrılan bir cihaz olduğu için merak edeni de çok. Öyle ki dev boyutlarda ve kavisli bir cihaz görüyoruz. Biz de merak eden takipçilerimiz için nasıl bir monitörden söz ediyoruz ve özellikler neler gibi soruları cevaplayacağız.

Kaçırmayın: Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL Oyuncu Kulaklıkları Nasıl?

Philips 498P9Z Monitör Tasarımı

Dev ekranın tasarımından başlayalım dedik. Ekran dev boyutta olunca tasarım biraz daha önemli oluyor çünkü kullanılabilirliği ortaya koyuyor. 498P9Z kodlu monitör bu konuda başarılı. Seride yatay uzunlamasına bir tasarım var. Rahat görüntü için kavisli bir tasarıma sahip olan seri, 1800r kavisli panelle geliyor ki bu sayede uçtan uca daha rahat görüş açısı elde ediliyor.

Philips 498P9Z

Haliyle arka kısmında dışarı doğru hafif bir bombe olan ekranın destek ayağı kısmında ise oldukça geniş bir destek ayağı var. Çatal şeklinde bir tasarım benimseyen destek ayağı önemli çünkü ekranı döndürme, yüksekliği arttırma gibi artılar bu destek ayak sayesinde sunuluyor.

Philips 498P9Z

  • Boyutları: 1194 mm X 568 mm X 303 mm
  • Ağırlık: 15.20 kg
  • Girişler: 1 adet DisplayPort 1.4, 3 adet HDMI 2.0, 6 adet USB 3.2, Ses çıkışı, Ayrı Sync girişi

Philips 498P9Z

498P9Z Teknik Özellikleri

Tasarımsal olarak sundukları bir yana, ekranın teknik özellikleri de dikkat çekici. Daha çok profesyonellere hitap eden ekranda, 49 inç boyutu görüyoruz. Oldukça geniş olan SuperWide ekranda 32:9 görüntü oranı ve 5120 X 1440 piksel gibi iddialı bir çözünürlük değeri söz konusu.

Piksel yoğunluk değeri de 109 PPi olan ekranın tepki süresi ise 4 ms. Bu değerler bile profesyoneller için ne kadar iddialı bir ekran sunulduğunu göstermekte. Fakat merak edilebilecek teknolojiler ve ek teknik detaylar da var. Onları da paylaşmaya devam edelim.

Philips 498P9Z

Philips 498P9Z teknik detaylar ek

  • Parlaklık: 550  cd/m²
  • Kontrast Oranı: 3000:1
  • Ekran Renk Gamı: DCI-P3 %91 kapsamı, NTSC %100, sRGB %122, Adobe RGB %89
  • HDR Desteği: Var. DisplayHDR 400 sertifikası
  • EasyRead özelliği: Var
  • Düşük Mavi Işık: Var
  • Dahili Hoparlörler: 2 adet 5W hoparlör

Bu teknik detaylar dışında biraz daha detaylı söz etmek istediğim kısımlar da var. Kısa kısa bir şekilde öne çıkan diğer özelliklerden de söz edeceğim.

Philips 498P9Z

Adaptive Sync Desteği: Odak noktası oyun olmasa da ekranın oyun oynamayı sevenler için de güzel bir artısı var. Adaptive Sync desteği bulunan ekranın 165 Hz yenileme hızı da bulunuyor. Bu da görüntülerde, kare geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmamasını sağlıyor.

DisplayHDR 400 Desteği: DisplayHDR 400 desteği de ekranın renk doğruluğu açısından önemli. SDR ekranlara göre çok daha gerçekçi renkler ve parlaklık sunan teknoloji, yine kaliteli görüntü konusunda öne çıkan artılardan.

Flicker Free ve Düşük Mavi Işık Desteği: Göz koruması için de teknolojiler sunan Philips 498P9Z, hem düşük mavi ışık özelliği hem de ekranda görüntü titremesine karşı korumayla geliyor.

Philips 498P9Z monitörü için özellikler ve tasarım bu şekilde. Ekranın şu an belli bölgelerde satışta olduğu da belirtelim. Açıklanan fiyata gelince, serinin fiyatı 1356 dolar olarak duyuruldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler