Cumartesi, Nisan 27, 2024

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL Oyuncu Kulaklıkları Nasıl? Özellikleri Neler? 

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kulaklık noktasında genelde kulak içi kulaklık modelleriyle ünlenen Philips, bu kez oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayacak kulaklıklarla karşımızda. Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL oyuncu kulaklıkları, markanın bu alanda iddialı atılımlarından biri oldu. İki farklı model olarak sunulan kulaklıklar, çok yeni modeller olduğu için özellikleri de merak ediliyor. Peki iki kulaklık modelinde nasıl özellikler var? Philips oyuncu kulaklıkları için nasıl bir tercih yaptı?

Gelin şu kulaklıklara bir yakından bakalım da nelerle karşılaşacağımızı görelim. Merak edenler için yazının sonunda fiyat konusunda da bilgi vereceğimi belirteyim.

Kaçırmayın: Designed for Xbox Lisanslı İlk Monitör Philips Momentum 559M1RYV!

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL Özellikleri ve Tasarımı

İki kulaklık için bazı farklı özellikler var ama ikisinin de genel olarak tasarımı aynı diyebiliriz. Bunun için tasarım kısmını ortak ele alalım ve özellikler için farkların da bulunduğu bir ayrım yapalım.

Genel Tasarım Nasıl?

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL modellerinde siyah ve mavi renklerin uyum içinde kullanıldığı bir tasarım yapısı oluşturulmuş. Birçok kafa üstü kulaklık modelinden farklı olarak bu seride, özellikler kulaklık yastıklarında düz bir tasarım tercih edilmiş.

Üst ve alt çerçeve kısmında yer alan mini oynamaları düşünmeyecek olursak, kulak yastıkları dikdörtgen tasarımında diyebiliriz. Kulak yastıkları ise seri tutan bir malzeme ile üretilmiş ve bu da uzun kullanımlarda sorun yaşatmıyor deniyor. Tabii ki uzun kullanım testi yapmadan bilmek zor. Onun dışında kulaklık kapaklarında ise Philips yazısının kullanıldığını görüyoruz. Dışarıdan şık görünmesi adına güzel bir seçim.

Ayarlanabilir kafa bandı ve dahili mikrofon kısmı da dikkat çeken diğer tasarım detaylarımız olsun. İki model arasında tasarım farkı olarak şunu söyleyeceğim ki birinde 3.5 mm jak bulunan bir kablo ve ses kontrol cihazı kumandası sunulmuş ve diğerinde de USB 2.0 girişli bir kablo ve biraz daha farklı bir kontrol kumandasına yer verilmiş.

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL

Philips TAGH301BL ek detaylar

  • Ağırlık: 0,211 kg
  • Kablo uzunluğu: 1.8 metre
  • Ses kontrol kumandası: Evet

Philips TAGH401BL ek detaylar

  • Ağırlık: 0,25 kg
  • Kablo uzunluğu: 2.5 metre
  • Ses Kontrol Kumandası: Evet

Philips TAGH301BL ve TAGH401BL Teknik Özellikleri

Tasarım kısmında genel ortak bir tasarım yapısından söz ettik. Fakat özellikler için farklı olarak söyleyebileceğimiz kısımlar var. Bu nedenle ayrı ayrı ele alacağız.

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL

Philips TAGH301BL Detayları

Kulaklığın teknik özellikleri noktasında söyleyebileceğimiz ilk şey, 40 mm neodimyum sürücülerin olduğu. Sesin bozulmasını engelleyen ve bass kalitesiyle dikkat çeken sürücüler, oyuncuları tatmin edecek seviyede. Diğer özellikler için söyleyeceklerimiz ise şöyle;

  • Empedans: 32 Ohm
  • Hoparlör Çap: 40mm
  • Hassasiyet: 102 dB
  • Frekans Tepkisi: 20 – 20.000 Hz
  • Maksimum Güç Girişi: 20 mW

Philips TAGH401BL Detayları

Bu seride yine benzer özellikler var ama onun yanında önemli artılar da var. Sürücü kısmında yine 40 mm sürücülerin kullanıldığını görüyoruz. Bunun dışında 401BL modelinde Dirac HD/3D teknolojisi de yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde ses kalitesi de büyük oranda iyileştirilmiş oluyor. Özellikle oyuncular için biraz daha net ses kalitesi sunulduğu söylenmekte.

  • Empedans: 32 Ohm
  • Hoparlör Çapı: 40 mm
  • Hassasiyet: 102 dB
  • Frekans Tepkisi: 20 – 20.000 Hz
  • Maksimum güç giriş: 20 mW

Philips TAGH301BL ve Philips TAGH401BL oyuncu kulaklıkları için özellikler bu şekilde. İki kulaklık için fiyat bilgisi de var. Philips TAGH301BL modeli 45 dolar gibi bir satış fiyatına sahip. 401BL modeli ise 71 dolar gibi bir fiyata sahip.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler