Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Radeon RX 6700 XT Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 3060 serisi fiyat performans kartı, bugün satışa sunuluyor. AMD’nin de yakın zamanda bu karta cevap vermesi gerekiyor ki bunu yapacak AMD Radeon RX 6700 XT modeli olacak.

Orta segmentte yer alacak ama üst seviye ekran kartlarına şöyle bir bakış atacak olan yeni serinin, ne zaman tanıtılacağı da ortaya çıktı. AMD sosyal medya hesabından yeni etkinliğinin tarihini verdi.

AMD Radeon RX 6700 XT, Mart başında geliyor

Paylaşımı incelediğimiz zaman 3 Mart 2021 tarihinde tanıtım etkinliği olacağını öğreniyoruz. Tam saat isterseniz de Türkiye saati ile akşam 19:00 sıralarında tanıtım başlayacak.

Çok büyük ihtimalle önceden hazırlanmış online bir tanıtım olur diye düşünüyorum. Zira pandemi var malum. Neyse biz  RX 6700 XT serisine geri dönersek, bu seri tam bir cevap serisi olacak.

NVIDIA atak yaptı ve RTX 3060 ile çok iddialı. İşte AMD bu seviyede de bir mücadele istiyor. Navi 21 GPU biriminin kullanılacağı ekran kartı, rakibi gibi 12 GB GDDR6 bellek ile gelecek.

Fan yapısında da 3 fanlı değil iki fanlı kart göreceğiz. 2560 stream processor çekirdek olacak seride, hem AMD fidelityFX sistemi hem de ışın izleme desteği olacak ki bunlar artık önemli noktalar.

AMD Radeon RX 6700 XT

Özellikler bir tarafsa ikinci taraf kartın fiyatı. Tabii ki bu özelliklere karşı nasıl bir fiyat olacağı, iki firma arasındaki rekabette belirleyici nokta olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler