Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Radeon Vega Frontier Ön İnceleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD tarafından geliştirilen yeni Radeon Vega Frontier ekran kartı serisi 30 Temmuz tarihinde piyasaya sürülecek. Kartın performansı çok merak edilirken, biz de bu yakışıklıya yakından göz atarak ön incelemesini gerçekleştiriyoruz. Bakalım yeni AMD Radeon Vega Frontier beklenen performansı kullanıcılara sunacak mı ?

AMD Radeon Vega Frontier Neler Sunuyor ?

Yeni ekran kartı Doom, Prey ve Sniper Elite 4 gibi oyunlarla tam uyumlu olarak çalışabiliyor. Zira AMD tabanlı olan bu oyunlarda daha fazla FPS ve performans alabilmek mümkün. Şuan için AMD firması kartın herhangi bir performansını piyasada görmek istemese de, bazı performanslar gün yüzüne çıktı.

Doom testinde Vulkan açıkken DirectX 11 tercih edildi. Prey ve Sniper Elite 4 oyunlarında ise DirectX 12 açılarak performanslar test edildi. Kullanılan monitörde FreeSync olmadığı için kapatılmış.

Radeon Vega Frontier Vs TITAN Xp

Radeon Vega Frontier Vs TITAN Xp 0022

GTX 1080’den Daha Hızlı

Şimdi olay burada başlıyor hocalar. Yeni AMD Radeon Vega Frontier serisi ekran kartı bir GTX 1080 ve GTX 1080 Ti’dan daha hızlı olduğu görülüyor. Zira bunun hakkında şüpheler vardı ancak performans ve sentetik ölçümlere bakıldığında doğrular nitelikte sonuçlar ortaya çıktı. Şuanda Titan XP’den %15 ile %50 daha yüksek bir performans elde edilebiliyor.

Testler gerçekleştirilirken Frontier Edition’un Titan XP’i Catia ve Creo’da %28, SolidWorks’te %50 fark atarak geçtiğini görebiliyoruz. Genelde ise Frontier Edition’un yaklaşık %14 daha hızlı olduğunu görebiliyoruz. Performans ve render test videosuna hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AMD Radeon RX Vega Frontier Nerede Kullanılacak ?

Yeni ekran kartı Vega 6 pinli güç konektörüne sahip. Ancak Frontier sürümü için farklı duyumlar da aldık. Sonradan yeni versiyonları da çıkabileceği konusunda işaretler var. Öte yandan Frontier ekran kartı oyun oynamayı destekleyecek. Fakat oyunlar için RX Vega serisi kartlar tavsiye ediliyor. Çünkü bu kart çoklu GPU yapılandırmalarında önemli rol oynadığı için daha çok tasarım, yazılım ve VR tabanlı geliştirmeler için ön ayak olacak.

Radeon RX Vega Frontier ekran kartı piyasaya iki farklı model ile çıkacak. Daha yüksek TDP’lere (375W ve 300W) çıkarak daha iyi çalışma sıcaklıklarına sahip olmasına rağmen, hava soğutmalı ve sıvı soğutmalı iki farklı modeli bulunuyor.

Kartın arka tarafında bulunan DIP anahtarları GPU Led’lerinin renklerini değiştirmemize imkan sunarken, 30 Temmuz tarihinde yeni RX Vega serisi ile karşı karşıya kalacağız. Şuan için piyasa satış fiyatları konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Görsellere hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

30 Temmuz tarihinden itibaren AMD’den kartı talep edeceğiz. Ofisimize ürün ulaştığında testleri detaylı olarak sizlere aktaracağımız gibi, hangi oyunun performansını merak ediyorsanız aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

AMD Radeon Vega Frontier Edition

Radeon Vega Frontier

Radeon Vega Frontier 002

Radeon Vega Frontier 003

Radeon Vega Frontier 004

Radeon Vega Frontier 005

Radeon Vega Frontier 006

Radeon Vega Frontier 007

Radeon Vega Frontier Vs TITAN Xp 0034

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler