Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 5 2400G ve Ryzen 3 2200G APU Performans Sonuçları Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çok yakında piyasaya sürülecek olan AMD‘nin yeni APU‘ları için performans sonuçları yayınlanmaya başlandı. İlk olarak sahnede Ryzen 5 2400G ve Ryzen 3 2200G APU modellerini görüyoruz. Peki elde edilen performans sonuçları nasıl ? Gelin hep birlikte detaylara yakından bakalım.

APU Neydi ?

Bilmeyenler olabilir, APU sistemleri ufak özet geçelim: Hızlandırılmış işleme birimlerinin kısaltılması olarak geçen APU, bu bileşenlerin içerisinde hem ekran kartı hem de işlemci ile birlikte gelen çiplerdir. Yani APU satın aldığınız zaman ekran kartı satın almanıza gerek kalmadan daha uygun maaliyetler ile sistemleri kullanabiliyorsunuz.

Bundan bir kaç yıl öncenin APU performansları ile şimdiki modelleri kıyasladığımız zaman arada epey uçurumların olduğunu görebilmek mümkün. Zira yeni APU‘lar şuanda bir GTX 1060 ekran kartına sahip laptop modellerinin verdiği performansı yakalamış durumda. Peki yeni APU‘lar bizlere neler sunuyor ?

Kısa bir not: İleride çok fazla ismini duyacağınız için belirtmek istedim. Yeni APU modelleri Raven Ridge çatısı altında piyasaya sürülüyor.

(Görselleri büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.)

AMD Ryzen 3 2200G performans

AMD Ryzen 3 2200G performans 002

Önemli bir detay daha ekleyelim: AMD, Ryzen sistemleri için yeni sanal SSD uygulaması da duyurdu. Bu sana SSD durumunun nasıl kullanıldığı ve performansa nasıl bir katkısı olduğu konusunda yeni rehber gelecek.

AMD Ryzen 3 2200G performans 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Hocam çıkış tarihleriyle ilgili herhangi bir haberi de buradan takip edeceğim. Yeni sistem toplama eşiğindeyim. gpuları daha performanslı ise amd benim için çok daha iyi olur.

    • Merhaba,

      20 – 30 gün içerisinde çıkacak ancak siz yine de kaçırmamak için bildirimleri al derseniz haberler size otomatik olarak bildirim şeklinde gelecektir.

  2. apu sistemi oyun için önerirmisiniz ona göre beklemede kalacağım bf4 yada 1 pubg gta 5 gibi oyunları kasmadan akıcı oynatır mı ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler