Cuma, Mart 29, 2024

AMD’nin CTO’su Bu Yıl Daha Fazla Radeon Ürününün Geleceğinin Garantisini Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün AMD CTO‘su Mark Papermaster, The Street ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu röportajda, yıl boyunca piyasaya sürülmesi için yepyeni Radeon ürünlerinin sözünü verdi. Yani şuanda lansmanda bildiğimizin dışında farklı ürünler de sürpriz olarak gelecek.

Şirket hatırlarsanız 7 nanometre ile birlikte geliştirmiş olduğu Radeon Vega VII ekran kartını duyurmuş ve RTX 2080 ekran kartına direkt rakip olmuştu.

AMD Orta Sınıf Pazarı Terk Etmiyor

Mark açıklamalarında AMD’nin 7 nanometre mimarisi ile orta sınıf pazarı terk etmediğini ve bu yıl içerisinde yeni ekran kartlarının orta segmente özel geleceğini belirtti. RTX 2070 ve RTX 2060 ekran kartları için AMD ile bu sene ciddi rekabet söz konusu olabilir.

Ayrıca açıklamalarında şunlara değindi;

“7 nm Radeon VII ile en üst seviyeye gelmek için gerçekten heyecanlıyız ve yıl boyunca yeni duyuruları Radeon programımızda yenilerken göreceksiniz.”

AMD Radeon Mark Papermaster

“Giriş ve Orta Seviye Kartlar Bekleniyor”

Bu durum, AMD’nin 7 nanometrede yeni giriş ve orta seviye ürünlerini piyasaya süreceğinin anlamına geliyor. Radeon RX 590 nispeten eski bir Polaris mimarisine dayanmasına rağmen, “ara kart” olarak piyasaya sürülmüştü. Hatırlarsanız, teknik detaylarında da çok büyük gelişmeler yoktu. Meğerse AMD asıl sürprizleri 2019 yılına bırakmış..

Beklenen yeni ürünlerin uygun fiyatlı bellek teknolojilerine dayanan Navi mimarisini kullanması da mümkün göz ile bakılıyor.

amd radeon vii ekran karti 10

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler