Salı, Nisan 23, 2024

AMD’nin Sanal Madencilik Odaklı Ekran Kartları Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda stoklarda bulunmayan ekran kartlarının, stok sorunlarının sanal madenciler tarafından oluştuğu açığa çıkmıştı.Yüzlerce ekran kartı temin eden sanal madenciler, stokta bulunan fiyat performans odaklı ekran kartlarının tükenmesine hatta kartların karaborsaya düşmesine bile sebep olmuştu

Bunlara çare olarak madencilere özel ekran kartlarının çıkıp çıkmayacağı tartışma konusu olmuştu.İngiliz bir alışveriş sitesinde “Mining Edition” adı altında AMD’nin RX 470 ve RX 560 sanal madenci kartları siparişe sunulması bu tartışmanın doğruluğunu destekliyor.

Yeni çıkacak olan bu kartların tamamen sanal madencilik odaklı olduğunu RX 470 modellerinde herhangi bir çıkış olmaması ve RX 560 modellerinde sadece DVI-D çıkışının bulunması doğrular nitelikte.

amd radeon mining edition

 

Aynı zamanda yeni çıkacak bu kartlar arasında en güçlü model olarak nitelendirebileceğimiz kart RX 470 8 GB kapasiteli modeli genel olarak 26 MH/s’lik kazma değerini 125 watt’lık TDP değerinde verebiliyor. Kartın fiyatı ise 299 Sterlin yani anlık döviz kuru ile yaklaşık 1.379 TL olarak belirlenmiş.Bu fiyatın yurtdışı fiyatı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İlerleyen günlerde yeni çıkacak olan bu kartların, sanal madencilikle uğraşanların müşterilere yaşattığı stok sorununu çözüme kavuşturacağını umut ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler