Cuma, Nisan 26, 2024

Android 11 Go Edition Geliyor: Muhteşem Özellikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu haftanın başlarında internet ve teknoloji devi Google beyciğim, Google Pixel cihazları başta olmak üzere çeşitli Android yüklü akıllı cihazlar için Android 11 sürümünü yayımladı. Android 11 duyurulduktan kısa bir süre sonra Google bugün Android 11 Go sürümüne gelen yeni özelliklerin ayrıntılarını paylaştı.

Kullanıcıların yaklaşan Android 11 Go sürümü güncellemesiyle görmeyi bekleyebilecekleri özelliklerin listesi aşağıda sizler için derlendi:

İletişimi, gizliliği ve kullanılabilirliği iyileştirme

Android 11’de (Go sürümü) uygulamalar, Android 10’da (Go sürümü) olduğundan yüzde 20 daha hızlı başlar, bu da telefonunuz tıkanmadan uygulamalar arasında geçiş yapmanızı kolaylaştırır.

Uygun fiyat, gizlilik ve güvenlikten ödün vermek anlamına gelmemelidir, bu nedenle Go sürümü akıllı telefonların herhangi bir Android cihazla aynı sektör lideri gizlilik korumalarına erişmesini sağlıyor.

Android 11 (Go sürümü), cihazınızdaki verilerin nasıl ve ne zaman paylaşılacağını kontrol etmeyi kolaylaştıran yeni gizlilik geliştirmeleriyle birlikte gelir. Tek seferlik izinlerle, bir uygulamaya mikrofonunuz, kameranız veya konumunuz gibi belirli sensörlere tam bu durumda erişim izni verebilirsiniz.

Ve bir uygulamayı uzun bir süre kullanmadıysanız, uygulama izinleri “otomatik olarak sıfırlanır” ve değişiklikle ilgili anında bir bildirim alırsınız. Uygulamayı bir sonraki açışınızda her zaman uygulama izinlerini yeniden vermeyi seçebilirsiniz.

Safe Folder Walkthrough GIF
Android 11 Go Edition Geliyor: Muhteşem Özellikler! 2

Yeni Uygulamalar!

Bu yıl, ayrıca giriş seviyesi akıllı telefonlar için özel olarak tasarlanmış uygulama paketinde iyileştirmeler yapıldı. Örneğin, Güvenli Klasör, kişisel dosyaları 4 basamaklı PIN şifreli bir klasörde saklayarak başkaları tarafından açılmasına veya erişilmesine karşı koruyan Google Files’taki yeni bir özellik.

Daha fazla bellek, daha fazla cihaz, daha fazla seçenek

Son iki yılda akıllı telefon üreticileri, daha uygun fiyatlarla – çift kamera veya parmak izi tarayıcı gibi özelliklere sahip – yüksek kaliteli Android cihazlar ürettiler. Bu bellek yoğun özelliklerin çoğu giriş seviyesi akıllı telefonlara geldikçe, Android ortakları Google’dan bu cihazlarda, özellikle hız, depolama ve bellek konusunda performansı iyileştirmesini istiyor. Bu nedenle, önümüzdeki aydan itibaren Android (Go sürümü) 2 GB’a kadar belleğe sahip tüm yeni cihazlarda kullanıma sunulacak.

2 GB’a kadar genişletme ile uygulamalar yüzde 20’ye kadar daha hızlı başlar ve fazladan 270 MB ek boş bellek ile insanlar artık arka planda üç ila dört uygulama daha çalıştırabilir. 2 GB cihazlarda Android (Go sürümü) ayrıca 900 MB’a kadar ek ücretsiz depolama alanıyla birlikte gelir — 300’e kadar daha fazla özçekim çekmeye ve bir filmin tamamını indirmeye yetecek kadar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler