Perşembe, Nisan 25, 2024

Android Oreo Yayınlanmaya Başlandı! Android O Yenilikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android telefonlarını bambaşka bir hale çevirecek resmi olarak yayınlanmaya başlandı. Bakalım yeni Android işletim sistemi ne gibi yeniliklerle geliyor ?

Android O için uzun zamandır isim tahminleri yapılıyordu. Yeni Android işletim sisteminin adı Oreo olurken güncellemeler yayınlanmaya başlandı. Google hızlı adımlarla güncellemeyi yayarken şuanda Pixel ve Nexus kullanıcıları için indirilebilir halde.

Şu anda sadece Pixel ve Nexus cihazlarında bulunan güncelleme kısa sürede diğer telefonlarada yayınlanacak. Bakalım iOS’un ezeli rakibi yeni Android işletim sisteminde ne gibi yenilikler var ?

Arka Plan Uygulamalarına Düzenleme

Bu özellik ile telefonunuzun şarjının Nougat’a oranla daha uzun süre dayandığını göreceksiniz. Bu pil tasarruf işlevi, arka planda çalışan uygulamaların önem seviyesini düşürüyor. Buda arka plandaki uygulamaların şarjınızı yemesini daha düşük seviyelere çekiyor.

Yeni Yüz İfadeleri

Android Oreo ile ifadelerin keskinliği kaldırılarak daha yuvarlak simgeler geliyor. Eskisine göre daha güzel durduğu söylenebilir.

android oreo emoji

Daha Hızlı Açılış

Android Oreo ile birlikte cihazın ve uygulamaların daha hızlı açılacağı söyleniyor. Aslına bakacak olursak bunun donanımla ilgili bir durum olduğu düşünülsede işletim sisteminin katkısı bir hayli büyük.

Daha Güçlü Ses Deneyimi

LDAC ve Sony‘nin yüksek kaliteli Bluetooth ses codec’ini destekleyen Android Oreo daha iyi bir ses deneyimi sunacak. 

Android Oreo güncellemesi alacak cihazları ise bir sonraki yazımızda paylaşacağız. Android Oreo’nun çok sağlam bir şekilde geldiği gözleniyor ancak ezeli rakibi iOS 11‘de pekçok yenilik ile birlikte geliyor. Bakalım bu sene hangi işletim sistemi daha güçlü olacak ?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler