Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp’da Önemli Güvenlik Açığı

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp’da önemli güvenlik açığı bulundu. Bu açık sayesinde sadece kısa bir süreliğine bile telefonunuz art niyetli kişinin eline geçse, tüm mesajlarınız okunabilir ve adınıza mesaj atılabilir hale geliyor. WhatsApp güvenlik açığı hakkında nasıl bir önlem alacak merak konusu.

Aslında tüm suçu WhatsApp‘a yüklemek doğru değil. Fakat WhatsApp gibi milyonlarca kişinin gizli, özel ya da sıradan meselelerini konuştuğu bir platformda bu tarz bir açığının bulunmaması gerekiyor. “Tam olarak WhatsApp hatası değilse nasıl oluyor?” dediğinizi duyar gibiyim. 

whatsappda onemli guvenlik acigi

Bütün olay “Whatsapp for Whatscan” isimli uygulama ile oluyor. Nasıl WhatsApp Web‘e bağlanırken QR kod okutuyorsak bu uygulama da kendisini bilgisayar gibi göstererek WhatsApp‘a erişim sağlıyor. Aslında bütün insanlar iyi niyetli olsa çocuklarını takip etmek için kullanan anne babalar için biçilmiş kaftan diyebilirdim. Diğer bir yandan kıskanç sevgililerin aradığı kan bulundu söylemi tam da buraya oturacak cinsten. 

Her ne durumda olursa olsun bir bireyin özel hayatına izni dışında müdahalede bulunmak kabul edilebilecek bir şey değildir. Şu ana kadar madalyonun iyi yüzünü görmeye çalıştım bir de kötü yüzü var ki düşünmek dahi istemiyorum. Siz siz olun arada hangi cihazlara bağlı olduğunuzu kontrol edin. Ne olur ne olmaz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler