Cuma, Nisan 26, 2024

Remix OS Mobil Yazılım Olarak Çıkıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şahsen beni çok etkilemiş olan, bir ara meşhur olmuş bilgisayar için Android yazılımı Remix OS, bilgisayara Windows kurar gibi Android kurmanızı sağlayan, aslında Android tabanlı bir bilgisayar işletim sistemiydi. Ancak yakında mobil cihazlara da çıkacak. Ayrıca Remix Singularity adındaki cihazıyla da telefonunuzu ekrana bağlayarak bir bilgisayara çevirebileceğiz.

remix os mobile geliyor

Bu yıl çıkacak Remix OS mobilde bana göre gerekli destekle büyük işler başarabilir. Sloganı “Mobile like an Android phone, work like an Android PC.”, yani “Android telefon gibi takıl, Android PC‘de gibi çalış.” olan Remix OS mobil versiyonu ile bence çok tutacağa benziyor. Tahminler tıpkı CyanogenMod gibi cihazın bütününü etkileyecek bir Custom Rom gibi çıkacağı yönünde.

OTG destekli Android cihazlar ile uyumlu olacağını düşündüğüm Remix OS, cihazıyla beraber bir monitöre bağlandığında tıpkı S8’in DEX olayı gibi anında bir bilgisayara dönüşüyor. Singularity maalesef USB girişine sahip değil, bundan dolayı kablosuz (Bluetooth) klavye ve mouse ile tam bir bilgisayar keyfi sunacağı tahmin ediliyor. 

Bu yılın son çeyreğinde çıkması beklenen Remix OS Mobil bence duyurulursa çok büyük işler başarabilir. Benim tahminim her yerde çalışanlar için bulunmaz bir nimet olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler