Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple 1’in Orijinal Kullanma Kılavuzu Açık Arttıma İle Satışa Sunuluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl düzenlenen birkaç tane müzayedeye ile Apple-1 bilgisayarının satışa çıktığını görmüştük. Büyük miktarda para toplayabilseler ve ne kadar çalışsalar da, orijinal belgelerle beraber gelmiyorlardı. Şimdi ise Apple 1’in orijinal kullanma kılavuzu Boston merkezli RR Açık Artırma web sitesinde 9.422 dolarlık gibi bir fiyat etiketi ile en üst rakama ulaşmış durumda. 2 gün sonra bitecek olan bu müzayede için verilen teklifin önümüzdeki günlerde 10.000 doları aşması bekleniyor.

1976 yılında geliştirilen ve Apple’ın ilk bilgisayarı olmak özelliğini taşıyan Apple I, Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından tasarlandı ve sadece 200 adet üretildi. İlk çıktığı zamanda 666,66 $ fiyat etiketine sahip olan bu bilgisayar zaman geçtikte değerlenmeye başladı ve nadir bulunması sebebiyle muhteşem fiyatlara satılmayı başardı.

Orijinal kılavuza baktığımızda firmanın ilk logosunun olduğu göze çarpıyor. Bu kullanma kılavuzu ile Apple 1’in nasıl kullanılacağı ve kurulumuna dair bilgiler bulunuyor.

apple 1 auction

Son derece nadir olarak bulunan bu belgenin müzayedesi 10 Temmuz saat 19:00’a kadar sürecek ve verilen teklifin yukarıda da belirttiğimiz gibi 10.000 doların üstünde olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler