Çarşamba, Nisan 24, 2024

Uzaya Çıkmaya Hak Kazanan İlk Afrikalı Astronot Mandla Maseko, Geçirdiği Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzaya çıkma şansını yakalayan Güney Afrika’nın eski DJ’i Mandla Maseko geçirdiği bir motosiklet kazası sonucu hayalini gerçeğe dönüştürmeden hayatını kaybetti. 

Yarı zamanlı bir DJ ve Güney Afrika Hava Kuvvetleri adayı olan Mandla Maseko, ABD merkezli bir uzay akademisi tarafından 2013 yılında düzenlenen bir yarışmada 75 ülkeden katılan yaklaşık bir milyon katılımcıyı geçerek Lynx Mark II uzay gemisinde bir saat sürecek seyahatte seyahat edecek 23 kişiden biri olarak seçilmeyi başarmıştı.

Afronaut ve Spaceboy lakaplarıyla tanınan Maseko, kendisini Pretoria’lı tipik bir kasaba çocuğu olarak nitelendiriyordu. Ailesi tarafından yapılan açıklamada Cumartesi günü geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği öğrenilen Mandla Maseko, bu gerçekleştireceği deneyim ile Afrikalı çocuklarında ileri ki dönemlerde ilham kaynağı olmak istiyordu.

unnamed

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nde bir hafta bulunarak bir saat süren alt yörüngesel uçuş için hazırlıklarını gerçekleştiren Mandla Maseko, büyük hayalini gerçekleştiremeden 30 yaşında hayatını kaybetti.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler