Perşembe, Nisan 25, 2024

Yapay Zeka Bir Uçağı Piste Pilot Yardımı Olmadan İndirdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uçak seyahatlerinde pilotlar genelde kalkış ve inişlerde otomatik pilot olmadan manuel olarak yapmakta. Bu durum son yılların popüler teknolojisi olan yapay zeka ile değişeceğe benziyor. Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir yapay zeka,  Avusturya’da bir hava alanında pisti bulmak için görüntü tanıma yapay zekasını kullanarak bir uçak indirdi. Test edilen uçak küçük tek kişilik bir uçak ancak yapay zekanın ilerleyen yıllarda uçuş güvenliğini artıracağı belirtildi.

Yeni sistem pistin görsel verilerini işler ve ardından insan yardımı olmadan uçağın uçuş kontrollerini ayarlar.Hem kızılötesi ışığı hem de normal görünür spektrumu algılayabildiğinden, insan pilotunun iniş pistini çıkarmasını zorlaştırabilecek sis gibi hava koşullarıyla başa çıkabiliceği belirtildi. Yapılan deney sırasında uçağın içerisindeki pilotun iniş esnasında her hangi bir müdahalede bulunmadığı ve uçağın tamamen otomatik pilot’un indirdiği belirtildi.

Test pilotu Thomas Wimmer’in bir TUM haber bülteninde yayınladığı gibi: “Kameralar, havaalanından çok uzakta bir pisti tanıdı. Sistem daha sonra uçağı iniş yaklaşımı boyunca tamamen otomatik olarak yönlendirir ve tam olarak pistin merkez hattına indirir. ” açıklamasında bulundu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler