Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung İkinci Çeyrekde Karının %56 Düşebileceğini Belirtti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son aylarda Çin – ABD ticaret savaşları yüzünden Asya piyasasının etkilendiğini görebileceğimiz bu haberde Dünyaca ünlü teknoloji devi Samsung’un bu durumdan etkilendiğini görebiliyoruz.Güney Koreli elektronik devi Perşembe günü yaptığı açıklamada, 30 Haziran tarihinde sona eren üç aylık dönem için, bir önceki yıla göre% 56 oranında azalan 6.5 trilyon kazanç (5.6 milyar $) olan işletme karının olduğunu belirtti.

Şirketin ayrıca, bir önceki yıla göre yaklaşık% 10 düşüşle 56 trilyon won’luk (47 milyar $) gelir kazanması bekleniyor. Samsung, şirketin ekran ürünleri ilgili bir seferlik kazançtan yararlandığını, ancak ayrıntılandırmadığını söyledi. Perşembe günü yayınlanan ve bu ayın sonunda kazanacağınız kazançlar kılavuzu, belirli bir sonuç vermedi.

Screenshot 1

Samsung, Başkan Donald Trump’ın Çin ile yükselen ticaret savaşındaki dalgalanmadan ve belirsizliklerden dolayı sorun yaşadığını belirtti. Pekin, Mayıs ayında Trump’ın Çin’den ithal edilen mallar üzerindeki vergileri artırma planının misillemesinde ABD mallarına% 25 oranında bir tarife getireceğini söyledi .

Tüketici Teknolojileri Birliği tarafından Haziran ayında yayınlanan bir araştırmada, Çin’den gelen telefonlar , dizüstü bilgisayarlar , tabletler , video oyun konsolları ve oyuncak uçakların fiyatlarının potansiyel tarifeler nedeniyle önemli ölçüde artacağı vurgulandı . Örneğin, Çin’den ithal edilen telefonların fiyatı% 22 artarken, genel telefon fiyatları ABD’de% 14 artacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler