Cuma, Nisan 19, 2024

Apple A14 İşlemcilerinin Çıkış Tarihi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonlarında kendi işlemcilerini kullanan Apple, son olarak A12 Bionic serisine yer vermişti. 7 nm üretim teknolojisinin avantajlarını sunan işlemciler, hem yapay zeka konusunda hem de performans konusunda fark yaratmayı başarmıştı. Şimdi ise gündemde olan işlemciler Apple A14 serisi.

Apple A14 Serisi için Önümüzdeki Sene Beklenecek

Merakla beklenen Apple A14 işlemcileri için ilk açıklamayı üretici firma olan TSMC yaptı. TSMC tarafından yapılan açıklamaya göre yeni işlemciler 5 nm üretim sürecinden geçen 5 nm’lik yongalar olacak.

Apple A14

5 nm yongalar için verilen tarih ise 2020 olarak açıklandı. Aslında bunun sürpriz olmadığını söylemek gerekiyor. Bu sene tanıtılacak yeni iPhone XI modellerinde, Apple A13 işlemcilerine yer verilecek ve bu işlemcilerde yine 7 nm üretim göreceğiz. 7 nm üretimin geliştirilmiş bir versiyonuna yer verecek olan TSMC, 5 nm için ise bir sonraki seneye hazırlanmış gibi gözüküyor.

Performans kısmında Apple A14 serisinin ne derece başarılı olacağını ise zaman gösterecek. Muhtemelen bu alanda Apple’ın ilk adımı atan firmalardan biri olduğunu göreceğiz. 7 nm yongalarda da Huawei ile Apple başı çekmişti.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler