Cuma, Nisan 26, 2024

Apple AirTag, Otomobil Hırsızlığında Kullanılmaya Başlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli yazılım ve teknoloji devi Apple’ın nesne izleme cihazı AirTag, tıpkı diğer nesne izleme cihazları gibi çanta, bisiklet, anahtar ve benzeri kişisel eşyaların hırsızlığa karşı izlenmesini amaçlıyordu fakat ortaya çıkan son haberler şirketin bunu başaramadığını açıkça ortaya koyuyor. Kanada polisine göre küçük nesne izleme cihazları araba hırsızlarına yardım etme konusunda oldukça başarılı.

York Bölge Polisi tarafından gerçekleştirilen bir basın demecinde, halkı hırsızların yüksek değerli araçların ev adreslerini bulmak için Apple’ın AirTag teknolojisini kullandığı ve böylece araç sahiplerini araçlarının garaj yollarından çalınabileceği konusunda uyardı. Kanada Polisi, Eylül 2021 tarihinden bu yana bu tür beş olayı araştırıyor.

Kanada Polisi halkı AirTag konusunda uyardı!

Polislerin anlatımına göre hırsızlar, otoparklarda ve diğer halka açık alanlarda hedefledikleri araçların çeki demiri, yakıt kapağı gibi insanın gözüne çarpmayan yerlere kullandıkları telefonla eşleştirilmiş AirTag cihazlarını yerleştiriyorlar. Aslına bakılırsa Apple bu konuda önlem sahibi bir şirket; başkaları tarafından AirTag ile izlenmemeniz için telefonunuza uyarılar verebiliyor fakat bu teknoloji yalnızca Apple ekosisteminde geçerli olduğundan araç sahibi iPhone kullanmıyor olabilir ya da bildirim gelse bile görmemiş olabilir ki zira Apple bu izlenmeye karşı bildirim uyarılarını hemen göndermiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler