Cuma, Nisan 19, 2024

Küresel Çip Sıkıntısı BMW’yi Vurdu: Yeni Modeller Dokunmatik Ekrana Sahip Olmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW, devam eden küresel çip sıkıntısı nedeniyle bazı araçlarındaki bilgi-eğlence sistemlerinden dokunmatik ekranları kaldırıyor. Etkilenen modellerde yine bir bilgi-eğlence sistemi olacak, ancak orta konsolda bulunan iDrive denetleyicisi kullanılarak navigasyonun yapılması gerekecek.

BMW tutkunlarının bir araya geldikleri platformlardan Bimmerfest’te yayımlanan gönderi ile birlikte bu haber ortaya çıktı, ayrıca etkilenen modellerin listesi de paylaşıldı:

  • G20 3 Series
  • G22 / G23 4 Series Coupes and Convertibles
  • G26 4 Series Gran Coupe (i4 hariç)
  • G29 Z4
  • G05 / G06 / G07 (tüm varyantlar)

Forum paylaşımı, etkilenen modellerin 6UY “Dokunmatik Ekranın Silinmesi” seçenek kodunu taşıyacağını ve alıcıların eksik özelliği kabul eden bir form imzalaması gerekeceğini söyledi. Dokunmatik ekran işlevi olmayan tüm araçlara 500 Amerika Birleşik Devletleri doları kredi uygulanacağı da belirtiliyor.

bmw iç
Küresel Çip Sıkıntısı BMW'yi Vurdu: Yeni Modeller Dokunmatik Ekrana Sahip Olmayacak 2

BMW, İnternet Sitesi Edmunds’a haberin doğru olduğuna dair bir demeç verdi ayrıca, önlemin dünya çapında otomobil üreticilerini etkileyen ve bazı özelliklerin veya seçeneklerin kullanılabilirliğinde sınırlamalara neden olan endüstri çapında tedarik zinciri sorunlarının sonucu olduğunu belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler