Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xiaomi, 2024 Yılında İlk Otomobillerini Piyasaya Süreceğini Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Xiaomi, bu yıl geride bıraktığımız Mart ayında gerçekleştirdiği bir yatırımcı toplantısında Elektrikli otomobil üretecek yan kuruluşunu tanıttıktan sonra şirketin CEO’su elektrikli araç üretiminin yolda olduğunu resmi olarak doğruladı. Lei Jun’a göre, ilk seri üretim 2024’ün ilk yarısında başlayacak.

Xiaomi, EV (Electric Vehicle/Elektrikli Araç) kolunun kaydını Ağustos ayında tamamlamıştı ve önümüzdeki on yıl içinde bu şirkete 10 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyordu. Ayrıca otonom sürüş teknolojileri üzerinde de çalışan bir firma olan DeepMotion’ı da satın alarak yeni şirket için deliler gibi çalışanları işe almaya başladı.

Bununla birlikte, Xiaomi’nin otomobili kendi bünyesinde mi üretmeyi planladığı veya üretimini, muhtemelen mevcut bir otomobil üreticisi olan üçüncü taraf bir şirkete mi tedarik edeceği hala belirsizliğini koruyor. Otomobil imalatı işinin yüksek bariyeri göz önüne alındığında, bir başka şirket ile anlaşmak daha mantıklı bir karar aslında.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler