Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple, App Store Uygulama Abonelik Kurallarını Güncelledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, uygulama abonelik kurallarını güncelledi. Böylece uygulama aboneliği altında kullanıcıları dolandıran uygulamaları App Store’dan engelleyecek. 

Bilindiği üzere App Store’dan yüklenen uygulamalarda abonelikler App Store üzerinden yapılamsı gerekiyor. Böylece App Store üzerinden yaptığınız abonelikleri bir yerden yönetebiliyorsunuz. App Store’da ücretsiz olup da küçük yazılarla yüksek miktarda abonelik ücreti olan uygulamalar da bulunuyor. Çoğu kullanıcı bu yazılara pek dikkat etmedikleri için yüksek miktarda abonelik ücretiyle karşılaşabiliyorlar. Birçok geliştirici bu durumu kötüye kullanarak kullanıcıları dolandırıyor. App Store’un güncellenen kuralları ile birlikte bu uygulamalar artık tarihe karışacak.

Apple Uygulama Abonelik Kurallarını Güncelledi 2 PCH

Bu kurallara göre uygulama geliştiricisi uygulamanın ücretsiz sürümünde neler sunduğunu, aboneliğini nasıl yöneteceğini ve bu uygulalamada yapılan aboneliğini nasıl iptal edeceğini açıkça belirtmesi gerekiyor. Bu koşullar uygulamada kullanıcıların rahatlıkla görebileceği şekilde belirtilmesi gerekiyor. Bu kurallara uymayan uygulamaları ise Apple, App Store’dan kaldırabilecek. Böylece iOS kullanıcılarını dolandırma amaçlı uygulamalar artık App Store’da bulunmayacak.  

Şu an için Apple, bu uygulamalara ne şekilde bir yaptırım uygulayacağı bilinmiyor. Bilindiği üzere App Store oldukça katı kurallara sahip. Bu kurallara uymayan uygulamaları kaldırmakla kalmayıp geliştiricinin hesabını kapattığı bile olabiliyor. Bü yüzden geliştiriciler App Store için uygulama geliştirirken daha dikkatli olması gerekiyor. 

Sizce App Store’un bu yeni kural güncellemesi ile birlikte ücretsiz uygulama içerisindeki abonelik dolandırıcılığı bitecek mi? Yorumlarda belirtiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler