Cumartesi, Nisan 27, 2024

Apple Car Konseptini Türk Tasarımcı Ali Çam Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şimdiye kadar Apple için geliştirilen binlerce proje gördük, görmeye de devam ediyoruz. Fakat Apple Car konsept çalışması için bu sefer Türk tasarımcı Ali Çam ortaya çıkarak muhteşem bir çalışma gerçekleştirmiş. Fütüristik detaylara sahip olan konsept araca yakından bir göz atalım.

Apple Car 2076 Projesi

O zamana kadar kim yaşar kim ölür bilinmez ama, 2076 yılında Apple‘ın 100.yılı olacak. Apple o yıl için Bilim-Kurgu filmlerini aratmayacak türde çalışmalar ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple Car 2076 projesi ise, bundan 100 yıl sonrası için Apple tasarım çalışmalarını ve felsefelerini gözler önüne seriyor. Projenin amacı minimalizm ve sadelik üzerine kurulu olduğu gibi, Türk tasarımcı Ali ÇAM‘da bu konuda güzel bir çalışma gerçekleştirmiş.

Konsept otomobili üzerinde tüm camlar artık akıllı teknoloji ile donatılmış durumda. Bunun yanı sıra istenildiğinde camlar şeffaf olabiliyor. Ayrıca aracın yan koltukları ve üst tavan noktaları tamamen dokunmatik ekranlar ile tasarlanmış. Aracın bilgi komut sistemi Siri ile beraber bu ekranlardan yönlendiriliyor.

apple-car-ali-cam-3
Apple Car 2076 projesinde hiçbir şekilde motor sistemi tercih edilmiyor. Aracın hareket edebilmesi için tamamen manyetik alan etkisi kullanılıyor. Belki de ileride manyetik alanlar tüm otomobiller için tercih edilecek orası ayrı bir konu.

apple-car-ali-cam-5
Aracın içerisinde Touch ID sistemi yer aldığı gibi, sürücü otomobile binmeden önce parmak izini okutarak giriş yapabiliyor. Yaklaşık olarak 60 sene sonrası için düşünülen Apple Car projesine daha çok var, ancak şimdiden böyle çalışmaların yapılıyor olması da şaşırtmıyor açıkçası.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler