Cuma, Nisan 26, 2024

Apple, Çin’den Gelen Baskılar Sonucu Hong Kong Protestolarında Kullanılan Uygulamayı Sildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

“Bu uygulama kurallarımızı ve yerel yasaları ihlal ediyor.”; Apple, Hong Kong sakinleri tarafından yaygın olarak kullanılan kalabalık kaynaklı bir harita uygulaması olan HKmap.live uygulamasını App Store üzerinden kaldırdı. Uygulama ve beraberinde gelen web hizmeti, bu yıl Hong Kong’u saran demokrasi yanlısı protestolar sırasında polisin yerlerini işaretlemek ve sokak kapatmaları hakkında bilgilendirmek amacı ile kullanıldı.

Anlaşmazlık vardı zaten

Apple başlangıç olarak bu ayın başlarında App Store’dan HKmap.live uygulamasını reddetmişti, dahas onrasında birkaç gün sonra kararını tersine çevirdi ve onayladı şimdi ise ilk kararına geri dönerek App Store’dan sildi. Apple konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınmadı:

App Store’u uygulamaları keşfetmek için güvenli ve güvenilir bir yer olarak oluşturduk. HKmap.live(HKmap) uygulamasının Hong Kong’daki kolluk kuvvetlerini ve sakinleri tehlikeye atacak şekilde kullanıldığını öğrendik. Hong Kong birçok ilgili müşteriler bu uygulama hakkında bizimle temasa geçti ve biz hemen araştırmaya başladı. Uygulama polis yerlerini görüntüler ve Hong Kong Siber Güvenlik ve Teknoloji Suç Bürosu ile uygulamanın polisi hedef almak ve pusuya düşürmek, kamu güvenliğini tehdit etmek için kullanıldığını ve suçluların bunu bulundukları bölgelerde yaşayanları kurban etmek için kullandığını doğruladık. kolluk kuvveti olmadığını bilin. Bu uygulama yönergelerimizi ve yerel yasaları ihlal eder ve uygulamayı App Store’dan kaldırdık.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler