Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Otomobil Projesi İçin McLaren’ı Satın Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

McLaren firmasını uzun yıllardır bir çoğumuz tanıyor. Kimi oynadığı oyunlardan, kimisi takip ettiği otomobil tutkusundan. Ancak yol aynı yola çıkıyor; McLaren dünyanın en önemli performans otomobil üreticisi. Apple‘da otomobil projesi için McLaren firmasını satın alacağı konusunda önemli adımlar atıldı.

Apple McLaren İlişkisi Nasıl Başladı ?

McLaren halen dünya genelinde müthiş otomobillere imza atmış bir marka. Bugün Financial Times tarafından yapılan haberde McLaren ile Apple‘ın anlaşmaya varmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı. Apple kendi otomobilini üretmek için girişmiş olduğu bu proje büyük ses getirecek gibi.

McLaren‘in üst düzey yöneticileri konu hakkında henüz sessizliğini koruyup inkar etseler de, şirket üzerindeki hisselerin bir kısmını elinde bulunduran Bahreyn merkezli yatırımcı Mumtalak’ın hisseleri satmak için girişimleri bulunuyor. Şuanda şirketin Ar-Ge ve Formula 1 teknolojilerinin hisseleri McLaren firmasının elinde bulunuyor. Zaten Apple‘ı da ilgilendiren en önemli detay Ar-Ge bölümü olsa gerek.

mclaren
İlerleyen günlerde McLaren ve Apple ilişkisine ait detaylar gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Apple’ın otomobillerini McLaren geliştirecek olursa “vay anam vay” diyorum başka bir şey demiyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler