Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple Pay ve Google Pay Rusya’dan Çekildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Rusya askeri olarak Ukrayna’ya saldırıyor ve bu saldırının ardından Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından açıklanan/uygulanan yaptırımlar kapsamında Apple Pay ile Google Pay başta olmak üzere diğer dijital ödeme yöntemlerinin Rusya’da kullanımı yasaklandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu savaşın ardından Amerikan Hükümeti ve Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulayacalarını resmi olarak açıklamıştı. Mevzubahis yaptırımların tam olarak neleri içerdiği gün yüzüne çıkmaya başladı ve yaptırımlar çerçevesinde Rus bankalarında yapılan dış işlemlere ilişkin kısıtlamlalar uygulanacak.

Apple Pay, Google Pay ve diğer sanal ödeme yöntemleri Rusya’da askıya alındı

apple pay nedir apple pay nerede kullanilir
Apple Pay ve Google Pay Rusya'dan Çekildi! 2

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin yaptırımları dahilinde uygulanacak olan yaptırımlarda çevrimiçi ödeme yöntemleri/dijital cüzdan devleri Apple Pay ile Google Pay başta olmak üzerek dijital cüzdanların/sanal ödeme yöntemlerinin Rusya genelinde kullanılması yasaklandı.

Bu kısıtlamalar doğrultusunda Rusya’nın en büyük beş bankasının uluslararası işleri sekteye uğradı. Business Insider tarafından yapılan habere göre Rus Merkez Bankası, şu anda döviz cinsinden işlem yapamamakta.

Ukrayna’dan Apple’a talep: “App Store’u Rusya’da engelleyin”

Ukrayna Hükümeti Başbakan Yardımcısı Mikhailo Fedorov, Cuma günü öğleden sonra resmi Twitter hesabı üzerinden açık mektup yayınlayarak Apple’ı Ruslara ürün ve hizmet sağlamayı durdurmaya çağırdı.

“Sevgili Tim,

Rusya Federasyonu, ülkeme aldatıcı ve çirkin bir askeri saldırıda bulundu. Bir düşünün ki 2022 yılında füzeler, Avrupa’nın kalbindeki mahalleleri, çocuk parklarını ve hastaneleri vuruyor.

Silahlı kuvvetlerimiz ve vatandaşlarımız Ukrayna’yı sonuna kadar savunacak. Tüm dünya Rusya’ya yaptırımlar uyguluyor, düşman büyük kayıplar yaşamalı. Ama sizin yardımınıza ihtiyacımız var; 2022 yılında modern teknoloji, belki de tanklara ve roketlere verilebilecek en iyi cevap olabilir.

Size sesleniyorum ve sadece sesimi duymakla kalmayıp Ukrayna’yı, Avrupa’yı ve tüm demokratik dünyayı bu kanlı otoriteden korumak için elinizden geleni yaparak Apple hizmetlerini ve ürünlerini Rusya’ya sağlamayacağınıza eminim.

Bu tarz bir eylemin Rusya’daki aktif nüfusu ve gençleri motive edeceğinden ve bu saygısız askeri saldırıyı durduracağından eminiz.

Sevgiler, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo FEDOROV”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler