Salı, Nisan 16, 2024

Apple TV 4K Üzerinde 4K İçerik İndirilemeyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün satışa açılan Apple TV 4K üzerinde 4K içerik izlenebilirken ne yazık ki indirilemiyor. HD, HDR ve Dolby Vision içerikler indirilebilir durumdayken 4K içeriğin ise sadece izlenebilmesi ise üzücü bir durum.

Apple tarafından yayınlanan bir destek makalesinde “HD filmlerin yerel bir kopyasını indirebilirsiniz ve aynı zamanda HDR ve Dolby Vision içerikler de indirilebilir olacak fakat 4K içeriği indiremezsiniz” şeklinde ifade edilmiş. Ek olarak iTunes üzerinden HD olarak alınan bir film 4K olarak ücretsiz bir şekilde yükseltilip izlenebiliyor fakat yine de 4K olarak indirilemiyor ve ek olarak HD olarak bir yerel kopya offline mod için indirilebiliniyor.  Aynı destek makalesinde geçtiği üzere 4K içerik izlemek için 25 Mbps ve üzeri bir internet hızı gerekiyor aksi takdirde daha düşük bir kaliteye otomatik olarak geçiliyor.

apple tv 4k uzerinde 4k icerik indirilemeyecek makale ici

Haberlere göre Apple TV lansmanıyla gelen özellikler şuanda kısıtlamalı. Örneğin, 4K içerik sunacak olan Amazon Prime Video uygulaması şu anda Apple TV’de kullanılamayacak ve cihaz YouTube’dan 4K içerik için henüz desteksiz bir durumda.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler