Salı, Nisan 23, 2024

İnternet Altyapımızı Turknet’e Taşıyoruz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır internet alt yapımız ile ilgili şikayetlerimizi sizlerle paylaşmıştık hocalar. Epeydir araştırmalarımızdan sonra TurkNet‘in bugün kaldırdığı AKK uygulamasından sonra bu tarafa geçmenin doğru olacağını düşündük. Peki TurkNet bize nasıl bir avantaj sağladı gelin hep birlikte yakından göz atalım.

“AKN Olmaması En Büyük Avantaj”

Bu başlığı gördükten sonra ‘aha TurkNet hocaya sponsor olmuş. Paralı haber bu’ gibi düşünenler olacaktır. O yüzden ufak bir açıklama yapma gereği duyduk. Ancak şunu açık ve net söyleyebiliriz ki TurkNet ile uzaktan veya yakından en ufak bir bağlantımız bulunmamaktadır. Sadece eski internetimizden çektiğimiz çileyi artık tekrar yaşamamak için bu servise geçme kararı aldık.

Bugün zaten kaldırdıkları AKN ile birlikte sosyal medya üzerinde herkes bir anda TurkNet‘i konuşmaya başladı. Başvurularını yapandan tutun, taahhüt olmadığı için denemek isteyenlere kadar her yer yorumlarla doldu taştı. Bizim tarafımızda amacımız ise alt yapımızın desteklediği kadarı ile hız almaktı.

TurkNet müşteri hizmetlerini aradığımızda 35 Mbps hızın desteklendiğini, taahhüt olmadığını, AKN uygulamasının bugün kaldırıldığını ve 4 Mbps upload hızını çok rahat kullanabileceğimizi söylediler. Zira başvuruyu da bugün yaptık diyebilirim. Henüz internetimiz bağlanmadığı için gerçek verileri sizlerle paylaşamıyoruz şuan için. Ancak internet bağlandıktan sonra ekran görüntülerini alarak paylaşımlarımızı sürdüreceğiz.

turknet haritasi

Ne Kadar Ödeyeceğiz ?

TurkNet kurumsal paket seçtiğimiz için ofiste bu hızlar bizi yeterli bir şekilde götürecektir. Gönül isterdi ki 60-70 Mbps hızlara çıkalım fakat Kurtköy’de alt yapı desteği bu kadar olduğu için ne fiyatı arttırmanın, ne de bir üst pakete geçmenin anlamı vardı.

Biz 35 Mbps’lik internete toplamda 59 TL ücret ödeyeceğimiz gibi, ekibimizden Sinan’ın daha önceden TurkNet‘li olmasından dolayı ‘arkadaşını getir’ kampanyasından da ayrıca faydalandık. Böylece üçüncü ay internetimizi ücretsiz kullanacağız.

Önemli Not: Fakat burada şöyle bir ufak piyasa oyunu da dönüyor hocalar. Şimdi ilk 2 ay taahhüt olmadan istediğiniz zaman ayrılabiliyorsunuz. Üçüncü ayda ise arkadaşını getir bedava internet kullan diyorlar. Burada ilk öncelik bedava kullanmak değil, memnun kalmaktır onu belirtelim.

İlerleyen günlerde ise (bir kaç hafta sonra) TurkNet firmasından memnun kalıp kalmadığımızı sizlerle paylaşacağız hocalar. Eğer aklınıza takılan bir soru varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere sorabilir veya fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

11 YORUMLAR

  1. Hayırlı olur inşaallah bende 12 aydan sonra taaahutum bitecek hangisine geçsem diye dusunuyordum.kullandiktan sonra deneyimlerinizi bekliyoruz.

    • Merhaba,

      Teşekkür ederiz. Sizin Taahhütün bitmesine epey varmış daha 🙂 Bizi cezbeden en büyük şey fiyattan ziyade AKN kalkması oldu hiç şüphesiz. Bakalım bir kaç güne kadar bağlarlar. Sonrasında konuyu güncelleyeceğiz tekrar.

  2. Bana da 35 dediler max ama panoya olan uzaklık önemli diyorlar 16 da da kalabilirsiniz dediler bunu internet bağlanmadan öğrenemiyorlarmış bunu söyleseler insanlar rahatlıkla Türknet e geçerler.

    • turk.net adresinde “Sebebi ne olursa olsun hiçbir ceza ve ek ücret ödemeden hizmetinizi istediğiniz zaman sonlandırma ayrıcalığına sadece taahhütsüz internet paketi satın alarak sahip olabilirsiniz.” olarak belirtmişler. Yani bu özelliğin olduğu bir paket satın alınırsa hizmeti istediğiniz zaman sonlandırabiliyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler