Cuma, Mart 29, 2024

Apple, Üçüncü Taraf Mağazalardan Temel iPhone Onarımlarına İzin Verecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, kısıtlayıcı donanım onarımı politikalarını eleştiren eleştirmenlerin ardından, dün yaptığı açıklamada, üçüncü taraf tamir atölyelerinin onarımına izin vereceğini ve satış sonrası servis için parçaları satacağını açıkladı.

Henüz umutlanmayın. Üçüncü taraf tamir atölyeleri önce şirketten sertifika almak zorunda ve yalnızca “en yaygın garanti dışı iPhone onarımları” için düzeltmeler sağlayabilir. Bu, çoğunlukla hatalı pilleri, hoparlörleri ve ekranları kapsayacağı anlamına gelir. Anakart tamirleri ve su hasarı düzeltmeleri gibi yoğun emek gerektiren işlemler henüz anlaşma dahilinde değil.

Her şey Apple tarafından sağlanacak

iPhone üreticisi, bu satıcılara Apple’ın Yetkili Servis Sağlayıcıları (AASP) ile aynı orijinal parçaları, araçları, eğitimi, onarım kılavuzlarını ve tanılamayı sağlayacağını söyledi. Bu sağlayıcılar Apple’ın Yetkili Servis Sağlayıcıları (AASP) için parçalara aynı ücreti ödemek zorunda kalacak olsalar da kendi tamir fiyatlarını belirleyebilecekler.

Daha önce, üçüncü taraf tamir atölyeleri katılmak için bir ücretle AASP sertifikası için başvurmak zorunda kaldı. Artık şirket, bağımsız onarımlar için sertifika almak için hiçbir ücret talep etmiyor.

Apple’ın COO’su Jeff Williams, şirketin müşterilerin uygun sertifikalandırma ve orijinal parçalarla bağımsız sağlayıcılardan onarım almalarını kolaylaştırmak istediğini söyledi:

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için, ABD’deki bağımsız sağlayıcıların Apple Yetkili Servis Sağlayıcı ağımızla aynı kaynaklardan yararlanmasını kolaylaştırıyoruz. Bir tamirat gerektiğinde, müşteri tamiratın doğru yapıldığından emin olmalıdır. En güvenli ve en güvenilir onarımın, uygun şekilde tasarlanmış ve titizlikle test edilmiş orijinal parçalar kullanılarak eğitimli bir teknisyen tarafından yapıldığını düşünüyoruz.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler