Cumartesi, Nisan 20, 2024

Oculus’un Kurucularından Michael Antonov Cinsel Saldırıyla Suçlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook’un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus’un kurucularından biri, yıllar önce VR oturumu sırasında bir kadını taciz etmekle suçlanıyor. Autumn Rose Taylor, oyun stüdyosu Owlchemy Labs bir pazarlama müdürü, Michael Antonov’a karşı iddiaları dün tweetledi. Facebook VR Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth tweetlerine yanıt vererek hikayeyi “mide bulandırıcı” olarak nitelendirdi. Bir Facebook sözcüsü verdiği bir röportajda Antonov’un bu yılın başlarında Facebook’tan ayrıldığını doğruladı.

Taylor, Antonov’la olan olayın üniversitedeyken bir Game Developers Conference VR partisinde gerçekleştiğini yazdı. (O başlangıçta “tanınmış bir VR donanım şirketinin kurucusu / yöneticisi” olarak onu tarif etti ama daha sonra adını ortaya çıkarttı.) Taylor, Business Insider’a 2016’da GDC’den sonraki partide Antonov’la tanıştığını doğruladı ve onu özel bir odaya götürüp taciz etmeden önce ona yaklaşan Oculus Rift kulaklığı özel önizlemesini vermeyi teklif ettiğini söyledi. “Michael Antonov bir Oculus etkinliğinde benim için tam bir sürüngendi. Erkekler bunu yapmaya devam edemez.” diye tweet attı.

co branding

“Erkekler Bunu Yapmaya Devam Edemez.”

2018 yılında takıma liderlik etmeye başlayan Bosworth, Facebook’ta “durumların nasıl ele alındığını anlamak istediğini” tweetledi. “Gizlilik için, ayrıntıları paylaşamıyorum, ancak taciz hoş görülmüyor veya göz ardı edilmiyor. Her iddiayı her seferinde araştırıyoruz ”dedi. Oculus, 2014 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı. Antonov’un LinkedIn sayfası, geçtiğimiz yıl Facebook’un yapay zeka ekibine Oculus’tan katıldığını, ancak istihdamının Mayıs’ta sona erdiğini belirtti. Diğer tüm Oculus kurucuları, Ağustos ortasından itibaren şirketten ayrıldılar.

Çeşitli Oculus demoları üzerinde çalışmakta olan bir Riot Games tasarımcısı olan Katie Chironis, Oculus’ta olumsuz bir deneyim yaşadığını da bildirdi. “İK’ye bildirdiğimde, bir kısmı hikayeyi doğrulamak için anında ortaya çıkan yaklaşık 10 çalışanın önünde Oculus tatil partisinde cinsel tacize uğradım. Adam hala orada çalışıyor ”dedi.

Taylor, Business Insider’a, oyun endüstrisindeki güçlü adamlara yönelik kamuoyu iddialarından bıktığını söyledi. Bu haftanın başlarında, üç oyun tasarımcısı ve besteci tecavüz ve tacizle suçlandı ve iddialar nedeniyle yaklaşmakta olan bir oyunu iptal etmek için bir stüdyoya liderlik etti. Diğer geliştiriciler hakkında daha fazla iddialar ortaya çıkmıştır.

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler