Cuma, Mart 29, 2024

Apple, “Yeni” Kablosuz Klavyesini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple firmasının birçok ürününü dünyanın büyük bir kesimi kullanmakta. Bu ürünler arasında klavye, All-in-one Mac, Macbook, iPhone ve çok daha fazlası bulunuyor. Dün gerçekleştirilen WWDC 2017 fuarında tanıtılan ürünlerden birisi de Apple‘ın yeni “Magic” kablosuz klavyesi ve bu klavyenin en büyük farkı, sayısal tuş takımı olması.

apple klavye 2

Yanlış görmediniz, yanlış yazmadım. En büyük farkı “sayısal tuş takımı” olması. Apple kullanıcıları bilirler, bu klavyeye kadar Apple‘ın Magic kablosuz klavyelerinde herhangi bir nümerik tuş takımı bulunmuyordu. Bununla beraber bir sayısal tuş takımı da eklenmiş oldu. İşin ilginci bu da Apple kullanıcıları tarafından büyük bir yenilikmiş gibi ilgiyle karşılandı.

apple klavye

Tasarımsal olarak bütün klavyelere göre sadeliğiyle öne çıkan Apple Magic Keyboard, yurtdışında $129 gibi bir meblağ ile satılırken, Türkçe Q ve Türkçe F olarak ayrı modeller olmak üzere 599₺‘den satılmakta. İnceliği ve sadeliğiyle tam bir yazar klavyesi denilebilir ve bu inceliğe rağmen Bluetooth ve Wireless bağlantı çeşitleri artı Lightning bağlantı noktasına sahip. Şarj edilebilir pilleri 1 ay kadar dayanmakta. Dik üçgenik tasarımında en kalın kısmı 1.09 cm olması da tasarımını “jilet gibi” yapıyor. Ama bence acayip derece pahalı, işyeri sahipleri bile zor alır. (gerçi Apple firması pahalılığıyla tartışma konusu zaten, fakat insanlar yine de alıyor)

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler