Cuma, Mayıs 3, 2024

Apple, Yeni Mac Pro’yu Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır beklenen WWDC 2019 etkinliği geldi çattı. Etkinlikten ilk gelen haberlerden birisi ise Mac’den oldu. Yeni Mac tanıtıldı. Gelin inceleyelim.

macpro2

iOS 13 hakkında geçtiğimiz günlerde birkaç haber gelmişti. Bu haberlerin içerisinde yeni işletim sisteminin ve yeni cihazların bu etkinlikte tanıtılacağı vardı. Etkinlik günü bugün ve ilk gelen haberler arasında yeni Mac Pro’lar yer alıyor.

Yeni Mac Pro gelişmiş teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. İçerisinde Intel Xeon işlemcisini barındıran yeni Mac Pro 28 çekirdekli bir işlemciyi kullanıcılarına sunuyor. Dikkat çeken bir başka husus ise bu cihazın 1.5TB’a kadar Ram bellek takabilme imkanı sunuyor olması. Cihazda 12 adet Ram yuvası yer alıyor. Üzerinde bulunan ve takılabilinecek olacak bu ramlar ise 2933 mHZ hızında çalışıyor.

macpro1

Üzerinde Radeon Pro Vega II ekran kartını taşıyan yeni Mac Pro bu bilgisayar ile epey uyumlu çalışıyor ki Apple bu ekran kartına dünyanın en güçlü ekran kartı lakabını takıyor. Aynı zamanda yeni Mac üzerinde USB-A portunuda taşıyor. Cihaz 10 Gbps’ e kadar hızlarda ethernet kartlarını taşıyor. Cihazın bir diğer şaşırtan özelliği ise içerisinde 1.4kW’lık bir güç kaynağının bulunması. Görünen o ki yeni Mac Pro epey bir performanslı ve işlevsel olacak.

macpro6

Cihazın fiyatı merak ediliyor. WWDC 2019 kapsamında cihazın fiyatıda belli oldu. Yeni Mac Pro’nun en düşük fiyatı tam 6000 dolar. Yani yaklaşık 35 bin TL. Bakalım ülkemize nasıl bir fiyat etiketi ile girecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler