Cuma, Mart 29, 2024

Apple’a Mahkeme Tarafından Rekor Patent Cezası Kesildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple‘ın şu sıralar başı patent sorunu ile dertte. Geçtiğimiz senelerde başlayan dava Apple ve VirnetX arasında sürüyordu. Mahkeme ise sonucu VirnetX tarafına verince 302.6 milyon dolarlık rekor para cezası Apple’a kesilmiş oldu.

Dava Nereden Patlamıştı ?

Apple bu davaya daha önceden itiraz ederek, düşmesi konusunda bir yığın dosya ile başvuruda bulunmuştu. İtirazdan sonra temziye götürülen dava bugün Apple aleyhine sonuçlandı. Konu aslında iPhone üreticisi tarafından VirnetX‘in VPN patentinin FaceTime özelliğine lisanssız olarak uyarlanarak kullanmasından kaynaklanıyordu.

Mahkeme Texas Doğu Bölgesi Fedaral Jürisi tarafından yürütüldüğü gibi, Apple toplamda 302.6 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Son zamanlarda Apple şirketinin başı bir çok dava ile dertte olduğu gibi, bundan sonraki süreçte firma ince eleyip sık dokuyacak gibi.

virnetx-apple-davasi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler