Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Apple’ın Far Out Etkinliğinde Tanıttığı En İyi Özelliği: Trafik Kazası Algılama!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Apple, 7 Eylül 2022 itibariyle merakla beklenen Far Out başlıklı lansman etkinliğini başarıyla tamamladı ve harika teknolojileri biz tüketicilerle tanıştırdı. Etkinlikte her ne kadar yeni ürünler ön plana çıkıyor olsa da benim dikkatimi çeken ve beğenimi en çok toplayan nokta Trafik Kazası Algılama özelliği oldu.

Hem iPhone 14 Pro ve hemde Apple Watch Ultra modellerinde yer alan bu özellik; bir trafik kazası geçirdiğiniz zaman acil yardım servislerine sizin yerinize bildirim gönderiyor ve arıyor. Böylelikle aramaya vaktiniz olmadığında ya da arama yapamacak duruma geldiğinizde telefonunuz/saatiniz size yardımcı oluyor.

GSM bağlantısı olmadığında uydu bağlantısı kuruyor!

Screen Shot 2022 09 08 at 05.08.13
Apple'ın Far Out Etkinliğinde Tanıttığı En İyi Özelliği: Trafik Kazası Algılama! 2

Evet yanlış duymadınız; eğer telefonunuz baz istasyonu ile iletişim kuramıyorsa doğrudan uydu bağlantısı aracılığıyla size yardım edilmesi için her türlü yolu deniyor oluyor ve böylelikle trafiğin olmadığı sakin bir bölgede araba/motor kazası yaparsanız tüm acil yardım ekipleri sizleri bulabiliyor.

Özellikle alkollü araç kullanımı, bilinçsiz sürüş, hıza abanma gibi durumlarda ya da yolun gözükmediği karanlık otoyollarda yaşanabilecek kazalarda insan hayatının önemine yararı dokunacak harika bir deneyim ve ince düşünce.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler