Cuma, Mart 29, 2024

Artık WhatsApp Üzerinden Telefon Numarası Doğrulanabilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde çoğu site üye olurken telefon ile doğrulamamızı istiyor. Bu işlem kısa mesaj ile yapıldığı için geliştirici gönderdiği SMS’ler için anlaştığı firmaya para ödemesi gerekiyor. Bu sorunu çözmeyi hedefleyen Facebook, WhatsApp üzerinden telefon numarası doğrulama özellliğini WhatsApp’a getirdi.

SMS’in yerini yavaş yavaş alan WhatsApp, SMS’in en çok kullanıldığı telefon doğrulama özelliği WhatsApp’a gelecek. Geliştiriciler Facebook’un yayınladığı WhatsApp Geliştirme Kitini kullanarak bu özelliği sitelerine ve uygulamalarına ekleyebilecek. Böylelikle geliştiriciler SMS için ödenen ücretlerden de kurtulmuş olacaklar.

Artık WhatsApp Üzerinden Telefon Numarası Doğrulanabilecek 2 PCH

WhatsApp Telefon Doğrulama Sistemi Nasıl Çalışıyor?

WhatsApp telefon doğrulama sistemi tıpkı SMS ile telefon doğrulama sistemi gibi çalışıyor. Doğrulama için gireceğiniz kod size SMS yerine WhatsApp üzerinden gönderiliyor. Yani bu özellik kullanıcılara pek fayda sağlamıyor fakat geliştiricileri SMS masraflarından kurtarmış oluyor.

Hem iOS hem Android uygulaması üzerinden çalışan bu özellik için kullanıcıların bir şey yapmasına gerek yok. Geliştiriciler ise WhatsApp Geliştirme Kitini uygulamalarına entegre ederek bu özelliği aktif hale getirebilirler. İnternet sitesinden WhatsApp ile doğrulama özelliği 2018’den beri vardı fakat uygulama içerisinden doğrulama özelliği yoktu. Geliştirme kiti sayesinde geliştiriciler bu özelliği uygulamalarına entegre edebilecekler.

Peki ya sizce bu özellik kullanıcılar için yararlı olur mu? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler