Cumartesi, Nisan 27, 2024

Facebook Messenger Daha Güvenli Hale Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook F8 konferansı kapsamında yeniliklerini sıralamaya başladı. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu unvanını elinde bulunduran firma, bu kez Facebook Messenger için yenilikler yapacağını açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre Facebook Messenger kodları baştan aşağı yeniden yazıldı. Anlık mesajlaşma uygulaması olarak gösterilen uygulama bu sayede 30 MB gibi oldukça düşük bir boyuta indirildi. Yeniden düzenlenen uygulamanın tek yeniliği ise bu olmadı.

Gizlilik Ön Planda Tutulacak

Facebook’un yeni politikasında dikkat çeken gizlilik olayına daha fazla önem verileceği açıklandı. Artık WhatsApp uygulamasında olduğu gibi mesajlar uçtan uca şifreleme ile korunacak. Sadece mesajlar değil, videolar ve fotoğraflarda aynı şekilde uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunacak.

Facebook Messenger

Bu sayede veri güvenliği ve gizlilik konusunda da yeni döneme giriş yapılmış olunacak. Belli başlı tasarım değişikliklerinin de yapılacağı uygulamanın, MacOS ve Windows sürümlerinin de 2019 yılı içerisinde yayınlanacağı da duyuruldu.

Çok daha hızlı, çok daha kullanışlı ve gizlilik konusunda daha başarılı olan Messenger için yeni dönemin nasıl karşılanacağı da merak konusu. Şimdilik değişikliklerin olumlu tepkiler aldığını ve Facebook’un güncellemeler için hazırlandığını söyleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler