Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASELSAN Sikorsky Black Hawk Helikopter Üretimine Girişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASELSAN‘ın Sikorsky firması ile yapmış olduğu anlaşma ile birlikte 20 yıl boyunca üretilecek olan Sikorsky Black Hawk helikopterlerinin donanımlarını üretme kararı alındı. Detaylar haberimizde.

Sikorsky Black Hawk Serisinde ASELSAN İmzası

ASELSAN‘ın yakalamış olduğu başarısı yurt dışındaki firmalar tarafından da dikkat çekerken, neredeyse tüm dünya ülkeleri tarafından kullanılan Sikorsky helikopterlerinin donanım üretimlerini artık ASELSAN yapacak. İlk kez bir Türk firması ile anlaşma sağlayan Sikorsky, yüksek teknolojiye sahip parçaları Blawk Hawk‘a monte etme işlemini ASELSAN üstlenmiş olacak.

İlk etapta 20 yıllık anlaşma sağlandığı gibi, Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı ile birlikte geliştirilen proje kapsamında önümüzdeki 20 yıl boyunca Black Hawk modelinin standart donanımları ASELSAN‘a emanet olacak.

Sikorsky-S70
ASELSAN Görev Yönetim Sistemi Black Hawk’ta Olacak

Yapılan anlaşmaların yanı sıra, ASELSAN tarafından geliştirilen Görev Yönetim Sistemi IMAS’ta Sikorsky Black Hawk modeline monte edilecek. Ülkemizde ve dünya genelinde T-70 modelinin Kara Şahin olarak adlandırıldığı bu helikopterler geliştirmeden sonra “dünyanın en modern aviyonik mimarisine” sahip olmuş olacak.

ASELSAN tarafından geliştirilen IMAS’ta en zorlu havacılık şartlarına uygun olarak üretildiği gibi, pilotların uçuş esnasında kullanmış olduğu paneller, kumanda birimleri ve göstergelerden oluşuyor.

“Sikorsky İle Loop Hareketi”

Ayrıca hatırlayacak olursanız geçtiğimiz senelerde Sikorsky helikopterler ile “Loop” hareketi yapabilen çılgın Türk’ler olarak dünya basınında geniş yer bulmuştuk. Hareketi yapan Jandarma Pilot Albay Vehici İyigün bu sayede dünya genelinde tanınma fırsatı da bulmuştu. ASELSAN’ın yakalamış olduğu bu önemli fırsatın ülkemiz için de büyük katkılar sağlayacağını belirtelim.

Skorsky-Takla
ASELSAN İçin Büyük Fırsat

Yaptığı anlaşma ile büyük bir fırsat yakalayan ASELSAN, Dünya genelinde sayılı helikopter üreticisi olan Sikorsky firmasının S70i Black Hawk tipli helikopterlerin kontrol birimini (en önemli bölümü) ASELSAN üretmiş olacak. Bu da firmanın dünya genelinde uluslararası olarak ciddi bir pazar artışına ulaşmasını sağlayacak.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler