Cuma, Mart 29, 2024

Aslan Neferler TİM Anonymous ve İngiltere Merkez Bankası’na Saldırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda dünya genelinde devam eden siber saldırılar giderek artış gösteriyor. Bir kaç gündür Anonymous tarafından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘na saldırı yapılırken, Aslan Neferler TİM bu saldırıya misilleme olarak Anonymous resmi web sitesini ve İngiltere Merkez Bankası‘na saldırdı.

Resmi Web Siteleri Erişime Kapatıldı

Aslan Neferler TİM, TCMB’ye yapılan saldırı sonrasında Anonymous‘a ait resmi site olan anonhq‘ya ve İngiltere Merkez Bankası‘na DDoS saldırısı yaparak erişime kapattı. Neferler tarafından paylaşılan görsellerde sitelere erişimlerin yapılamadığı görülüyor.

aslan-neferler-tim-anonymous-003
Aslan Neferler Açıklama Yaptı

Aynı zamanda hacker grup şu açıklamayı tüm kamu oyuna duyurdu: Dünden beri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na Anonymous tarafından yoğun saldırı yapıldığı görülmüş ve tespit edilmiştir. Anonymous’a ait resmi web sitesi olan Anonhq.com tarafımızca çökertilerek erişime kapatılmıştır. Sürekli IP değiştirdikleri için bir ara Anonymous live versiyona geçiş yaparak saldırıdan kurtulmaya çalışmıştır. Görsellerde zaten ingilizce sayfanın çöktüğü ve free trial olarak tanımlanan bedava versiyondan 5 saniyelik cloudflare uygulaması ile erişim sağlamaya çalışmışlardır. Bu grubun arkasında bulunan tüm ülkelere saldırılarımızın devam edeceği gibi, Anonymous’un kullandığı mail sistemi de çökertilmiştir. TCMB’ye misilleme olarak İngiltere Merkez Bankası hedef alınmış ve Bankofengland.co.uk adlı web sitesi Aslan Neferler TİM tarafında hedef alınmıştır. Sürekli IP değiştirmeye devam eden Anonymous’a saldırılarımız devam edecektir.” açıklamaları yapıldı.

aslan-neferler-tim-anonymous-002

aslan-neferler-tim-anonymous

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler