Cuma, Nisan 19, 2024

ASUS ROG Swift PG259QNR 360Hz Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, ASUS ROG Swift PG259QNR 360Hz oyuncu monitörünün incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Öncelikle ürünün kutusuna baktığımızda üzerinde; IPS panel olduğunu ifade eden ibareyi, 1ms tepkime süresi, G-Sync teknolojisini barındırdığını, HDR desteğini, ASUS Aura Sync teknolojisini, DisplayPort ve HDMI girişlerinin bu monitörde mevcut olduğunu belli eden işaretleri görüyoruz.

asus rog swift pg259qnr 001

Monitörün tasarımı oldukça şık görünüyor. Destekleyici dik duruş standı ve ayaklar bu ürüne premium bir hissiyat kazandırıyor.

asus rog swift pg259qnr 009

Böyle ağır bir monitörde ince görünüşlü ayaklar da oldukça şık duruyor.

asus rog swift pg259qnr 007

ASUS ROG PG259QNR tüm pivot özelliklerine sahip. İsterseniz tek elinizle zorlanmadan monitörünüzü sağa ve sola hareket ettirebiliyorken, yukarı-aşağı rotasyonunda da asansörünü kullanarak hareket ettirebilirsiniz.

Birçok monitörde bu asansörlü yapı zor hareket edebiliyor, ancak bu monitörde böyle bir durum söz konusu değil.

Öne ve arkaya eğilme hareketlerinin yanı sıra ürünü dik konumda da kullanabiliyorsunuz. Bu durum hakkında yazılımcıların gülümsediklerini görür gibiyim.

asus rog swift pg259qnr 014

Ürünün arka tarafına baktığımızda ROG gözünün biraz daha şekil değiştirdiğini görüyoruz. Biraz daha bold bir yapıya sahip olduğu göze çarpıyor.

Bu ROG gözünde RGB aydınlatma yer alıyor. İster monitör panelinden isterseniz de yazılım üzerinden renkleri değiştirebilirsiniz. ROG gözü aynı zamanda dik duruş standının üzerinde de yer alıyor, ancak standın üzerindeki gözde herhangi bir RGB aydındatma bulunmuyor.

asus rog swift pg259qnr 013

Monitörün arka planının da premium bir sınıfta yer aldığını belirtmeliyiz. Ürün arka taraftan da oldukça şık bir yapıya sahip.

asus rog swift pg259qnr 015

ASUS’un bu monitöründeki panel Türkçe olarak geliyor. Hala Türkçe dil desteğini eklemeyen monitör üreticilerinden de Türkçe dil desteğini eklemelerini rica ediyoruz.

asus rog swift pg259qnr 006

Panel de NVIDIA Reflex Analyzer dahil olmak üzere GamePlus, GameVisual, renk ve görüntü modları, giriş portları ve RGB aydınlatmalara kadar pek çok ayar bulunuyor. Aynı zamanda, panel ayarlarından bir ayarı değiştirdiğinizde çok hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz, herhangi bir takılma yaratmıyor.

asus rog swift pg259qnr 016

Teknik Detaylar

  • Panel Tipi: IPS
  • Panel Boyutu: 24.5 inç
  • Tazeleme Oranı: 360Hz
  • Çözünürlük: 1920×1080 Full HD
  • Tepkime Süresi: 1ms GTG
  • HDR Desteği: HDR10
  • NVIDIA G-Sync Desteği: Mevcut
  • Parlaklık: 400cd
  • Kontrast: 1000:1
  • Ekran Renk Oranı: 10bit
  • Ağırlık: 9.9 KG

Hocanın Yorumu

Monitörü iki haftadır PC Hocası ofisimizde kullanıyoruz. 360 Hz önceki hazırlamış olduğumuz Hz karşılaştırmalarına göre çok çok üstün bir konumda bulunuyor. Bunu hem oyun performansında hem de sadece mouse hareketinde bile farkedebiliyorsunuz.

asus rog swift pg259qnr 005

Monitörün içerisinde NVIDIA’nın kendi teknolojileri olan G-Sync ve NVIDIA Reflex bulunuyor. Artık yakın zamanda yaygınlaşacak olan belli başlı sertifikalı mouse’larda gecikme süresini minimuma indirerek milisaniyelerle işlem yapabiliyorsunuz. Oyun turnuvaları da bu olayın en çok önemsendiği yerlerden birisi.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler