Cuma, Nisan 26, 2024

Audi Araçlar Kırmızı Işıkta Ne Zaman Geçeceğinizi Söyleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Araç kullanırken şüphesiz ışık kurallarına uymak bizi ve bir çok yaya ve otomobilin hayatını riske atmadan yolculuk yapmamızı sağlamakta. Ancak belirli yerlerde bazen ışıkta beklerken dalıp ışığın ne zaman yanacağını anlamak zor olabiliyor. Audi‘nin geliştirdiği yeni sistem ile araç ekranında trafik lambalarının ne zaman yanacağını ve ışığın hareketlerini söför’e yansıtmakta.

Audi Trafik Işığı Kontrol Sistemi

Audi’nin Traffic Light Information System  yani Trafik Işığı Bilgi Sistemi adını verdiği bu sistemde kullanıcıların daha rahat bir yolculuk elde etmeyi planlamakta.  Sistemin çalışma mantığı şehirlerin trafik bilgi sisteminden yararlanarak bilgi vermekte.

Geliştirme aşamasında olan sistem şuan için Q7, A4 ve A4 Allroad modellerinin bazı versiyonlarında kullanılmakta. Sistemin kullanılabilmesi için LTE bağlantısı olan araca sahip olunması gerektiği söylendi. Kullanılan şehirler ise henüz açıklanmadı. Sonbahar aylarına doğru bu sistemin şuan için ABD’nin bazı şehirlerinde kullanılacağının bilgisi verildi.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler