Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hibrit Üretici Karma, Yeni Güneş Enerjili Spor Aracı Revero’yu Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır otomobil teknolojileri konusunda ses soluğu çıkmayan hibrit üreticisi Karma, Tesla’ya rakip olarak güneş enerjisi ile çalışan spor sedan aracı Revero‘yu duyurdu. Yayınlanan videoda sadece aracın dış görünümü gösterilirken, iç dizaynı ve teknik özellikleri hakkında bilgi verilmedi.

Henrik Fisker Firmayı Ayağa Kaldırdı

Karma otomobil firmasının adını daha önceden bir yerlerden duymuş olabilirsiniz. Zira bu firma yeni bir otomobil firması olmadığı gibi, dünya genelinde popüler otomobil tasarımcısı olarak gösterilen Henrik Fisker‘in 2008 yılında kurduğu şirket, 5 yıl sonra iflasın eşiğine gelmiş ve ardından Çinli parça üreticisi Wanxiang firmasından yatırım aldıktan sonra ayağa kalkmıştı. Şimdi ise yeni güneş enerjili spor otomobili Revero‘yu dünyaya pazarlamaya çalışıyor.

karma-revero

Aracın dış görünümüne ve tasarımına baktığımızda Fisker Karma‘nın izlerini taşıdığı kesin. Karma Revero aracında yenilikçi teknolojiler kullanıldığı gibi, araçta en çok dikkat çeken detayın bilgi eğlence sistemi ve güneş paneli olduğunu belirtelim. Araç hareket halindeyken bile güneş enerjisinden depolama ihtiyacını karşılayarak yoluna devam ediyor.

8 Eylül tarihinde Karma Revero‘nun lansmanı tüm dünya genelinde yayınlanacak. Teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatını da bu etkinlikte öğreneceğimizi düşünüyoruz. Aracın yayınlanan videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler