Perşembe, Nisan 18, 2024

Audi, E-Tron’un Üç Motorlu Performans Versiyonlarını Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

E-Tron ile diğer versiyonlar aynı pil takımlarını kullanacak

Şirket, Cuma günü gerçekleştirdiği açıklamada, Audi’nin üç motorlu bir sistem ile çalışan E-Tron ve E-Tron Sportback isimli elektrikli otomobillerinin daha sportif performans versiyonlarını üreteceğini duyurdu. Ana şirket Volkswagen, Audi’nin tüm Volkswagen Grubu için “araştırma ve geliştirme konusunda liderlik etmesini” istediğini söyledi.

Yeni performans modelleri E-Tron S ve E-Tron Sportback S olarak adlandırılacak ve Audi, S olmayan varyantlardan “daha ​​çevik, daha keskin ve daha dinamik” olacağını söylüyor.  Bu, toplam gücü sekiz saniyelik bir yükseltme modunda 265kW’dan 320kW veya 370kW’a çıkaran üçüncü bir elektrik motorunun arka aksta iki, önde bir tane eklenmesi sayesinde gerçekleşiyor. 

A201535 large
Dynamic photo

Bu yaklaşık olarak 350, 429 ve 496 beygir gücüdür. Her iki araç da yaklaşık 4.3 saniyede saatte 0 ila 60 mil arasında gidebilecek, bu da standart versiyonlardan biraz daha hızlı olmasını sağlıyor. Bunlar, yoldaki diğer bazı elektrikli araçlarla, Tesla veya başkalarıyla karşılaştırıldığında akıl almaz özellikler değil, ancak görünüşte hala dört kapılı lüks bir araç için çok güçlü.

Daha fazla güç!

Audi, S sürümlerinin ne zaman piyasaya çıkacağını yahut ne kadar pahalıya mal olacağını henüz paylaşmış değil. Şirket, seri üretime dünya çapındaki ilk üç motorlu elektrik arabaları olacak S modelleri olacağını söylüyor.

Audi S versiyonları standart e-Tron ve E-Tron Sportback ile aynı 95kWh pili kullanacağını söyledi. Standart E-Tron (şu anda yolda tek olan), bu pil paketinden sadece 200 milden biraz daha fazla sıkışıyor. Başka bir motor eklemek, daha fazla ağırlık anlamına gelir ve daha yüksek performansa izin vermek, pilin daha hızlı boşaltılmasını kolaylaştırabilir. Audi’nin bu dengeyle nasıl başa çıkmayı planladığı, izlenecek bir şey olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler