Cumartesi, Nisan 27, 2024

Cenevre Otomobil Fuarı, Koronavirüs Nedeni ile İptal Edildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İsviçre Hükümeti, 1.000 veya daha fazla kişiye ev sahipliği yapacak toplantıları, etkinlikleri yasaklama kararı aldı.

2020 Cenevre Otomobil Fuarı, İsviçre hükümetinin koronavirüs konusundaki endişeleri neden ile Cuma günü 1.000 veya daha fazla kişinin toplanmasını yasaklayan kararı çıkartmasının ardından iptal edildi. Yasak, onaylandıktan sonra hemen yürürlüğe girdi ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek.

Otomobil Fuarı Başkanı Maurice Turrettini açıklama yaptı:

“Bu durumdan özür dileriz, ancak tüm katılımcıların sağlığı bizim ve katılımcılarımızın önceliğidir. Bu, Cenevre’deki varlıklarına büyük yatırım yapan üreticiler için bir mücbir sebep ve büyük bir kayıp. Ancak, onlar bu kararı anlayacaktır eminiz,”

Katılımcıların sağlığının her şeyden daha önemli olduğu vurgulayan Turrettini, fuarın biletlerini önceden alan kişilere bilet ücretlerini iade edeceklerini de dile getirdi.

Cenevre Otomobil fuarı, salgın sonrasında iptal baltasını eline alan son fuarlardan bir tanesi. Teknoloji dünyasının en dikkat çekici fuarlardan Mobil Dünya Kongresi ve geliştirici bireylerin toplandığı Facebook F8 Geliştirici Konferansı’da koronavirüsü sebeplerinden ötürü iptale uğramıştı.

Katılması planlanan en az iki otomobil üreticisi fuarın iptal olmasının bir sakınca olmadığını belirterek dijital bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini söylediler. BMW Cuma günü yaptığı açıklamada i4 elektrikli konsept sedanını 3 Mart Salı günü gerçekleştireceği dijital basın toplantısında açıklayacak.

BMW beyciğimizin izlediği yolu Mercedes-Benz beyciğimizde izleyerek yeni E-Serisi’ni benzer bir biçimde dijital ortamda yapacağı etkinlikte tanıtacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler