Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Avrupa Birliği, Uçaklarda Telefon Kullanımını Serbest Kılan Yasayı Onayladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Avrupa Birliği tarafından duyurulan yeni yasaya göre artık Avrupa Birliği Vatandaşları ülke içinde yapacakları uçak seyahatlerinde telefonlarını gönül rahatlığıyla “uçak modu” aktive etmeden kullanabilecekler. Avrupa Komisyonu, duyurduğu kararda havayolu şirketlerinin 5G desteği sağlayabileceğine dair karar verdi.

Avrupa Komisyonu tarafından alınan karara göre artık 5G bağlantı teknolojisi destekleyen cihaza sahip Avrupa Birliği Vatandaşları, uçaklarda telefonunu ‘uçak modu’na almadan rahatlıkla kullanabilecek.

5g vonr t mobile pcch cover
Avrupa Birliği, Uçaklarda Telefon Kullanımını Serbest Kılan Yasayı Onayladı! 2

30 Haziran 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan uygulamada AB Üyesi devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanabilir hale getirmesi zorunlu olacak.

Hızlar 100 Mbps’nin üzerine çıkacak!

Avrupa Komisyonu tarafından alınan yeni sistem ile birlikte internet hızları 100 Mbps’nin üzerine çıkacak ve böylelikle uçakta bir film indirmek ya da internette gezinmek oldukça hızlı bir hale gelecek.

İngiltere Uçak Güvenliği Komitesi Başkanı; konu hakkında verdiği demeçte uçak modunun önem arz ettiğini belirterek mobil cihazların uçakları nasıl etkilediğine yönelik bilgi eksikliğinin bulunduğunun altını çizdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler