Cuma, Nisan 26, 2024

Battlefield 1’de Savaş ve Operasyonlar Birbiri İle Bağlantılı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her saat geçmiyor ki Battlefield 1 hakkında yeni bilgiler ve paylaşımlar yapılmasın. Electronic Arts‘ın yayınladığı yeni savaş ve operasyon bilgileri gidişatı değiştirdi. Savaşlar ve operasyonlar sadece tek harita ile sınırlı kalmayacağı ve tüm haritaların birbiri ile bağlantılı olacağı duyuruldu.

Savaşlar Haritanın Dışına Taşıyor

Normal Battlefield sürümlerinden hatırlayacak olursanız eğer, o tur, o anda oynadığımız karşılaşmadan ibaret her zaman için. Oynayan takımlardan birisi ya kaybeder, ya da kazanır ardından bir sonraki tura geçer. Ancak Battlefield 1’deki yeni oyun modlarındaki operasyonlar tamamen farklı. Bu operasyon modlarında turun sonucu, bir sonraki haritaya taşınıyor ve bağlantılı seri savaşlar yapılabiliyor.

Gerçekleştirilen operasyonlarda birden fazla, 1.Dünya Savaşı‘nın gerçek muhaberelerine dayanan efsanevi bir yolculuğa çıkartıyor. Takım oyunu ve cephane muharebeleri, büyük ve geniş savaş alanları ve Birinci Dünya Savaşı temalı oluşu oyunun katmanını otomatik olarak üst seviyelere çıkartıyor. Battlefield 1 savaşlarına yenilik olarak getirilen boyut ve kavramlar takımları haritada kazanıp, sonraki haritaya geçtiklerinde, önceki savaşın yapıldığı yeri ufukta görebilmesini sağlıyor.

Takım Arkadaşımız İle Omuz Omuza Çarpışacağız

Oyun içerisinde komutan savaşın düdüğünü çaldıktan sonra, düşman siperlerine karşı hücuma geçiyoruz. Düşman kurduğu tuzakları ile bizleri beklerken, müdafaa hatlarına doğru piyade olarak, tank, uçak, bot ve at sırtında silah arkadaşlarımız ile omuz omuza savaşın içerisinde olacağız. Yukarıdaki videoyu izlerken ne demek istediğimizi aslında daha net anlayabilirsiniz. Savaş boyunca saldırıya maruz kaldığınızı belirten alarm sesini duyunca kendinizi siperlere atmayı unutmayın. Ardından sabit makineli tüfekleri ve topları kullanarak düşmanlara karşı kurşun yağdırmayı da ihmal etmeyin.

Düşmanlar bölgemizi ele geçirmek için tüm savunma pozisyonlarını zorlamaya başlayacaklar. Bu olay gerçekleşmeye başladığında, savunan taraf, sıradaki bölgeye geri çekildikten sonra yeniden düzen alması gerekecek. Klasik savaş tipinde gerçekleşen oyunda, her bölgede işgal edilecek ya da savunulacak farklı sayıda hedefler bulunuyor. Bu hedefleri ele geçirmek için bölgenin oyun hızı ve çeşitliliğini iyi izlemek gerekiyor.

Battlefield1-Savaş
Devasa Behemotlar Oyunu Tersine Çevirebilir

Savaş anında saldıran kuvvetler eğer mıntıkayı ele geçirirse, cephe hattını ileri taşımaya çalışacaktır. Bu sırada savunan taraf haritada topraklarını kaybedecek olursa operasyonlar bitmiyor. Savunan taraf hemen geri çekilerek, haritada farklı bir plan yapıp, yeni düzene geçmesi gerekiyor. Ardından hücum eden taraf ise taarruza devam ediyor. Mıntıkanız düşecek olursa, oyunda bulunan devasa Behemotları kullanarak oyunun gidişatını değiştirebileceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler