Cuma, Mart 29, 2024

BenQ Zowie XL2411P Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhabalar. PC dünyasına dahil birbirinden farklı ürünlerin incelendiği hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün inceleme masamızda eSpor oyuncularına özel hazırlanmış BenQ Zowie XL2411P oyuncu monitörü incelemesi gerçekleşecek. 

Taraftarı ve oyuncu kadrosu ile ciddi şekilde büyüme kaydeden eSpor dünyası için artık daha profesyonel ürünler görmeye başladık. Bu alanda kendini gösteren BenQ‘da yeni oyuncu monitörü Zowie ile sponsoru olduğu eSpor kulüplerine olan desteğini gösteriyor. Bakalım BenQ Zowie XL2411P bizlere ve eSpor oyuncularına neler sunuyor?

Tasarım

BenQ Zowie XL2411P oyuncu monitörünün tasarımı BenQ’nün tasarım dili ile birebir uyumlu olacak şekilde belirlenmiş. Son derece sade bir görünüme sahip monitör, ortadan daha ince kalınlıktaki çerçeveleri ile temiz bir görüntü oluşturuyor. Ayrıca sadelik renk alanında da kendini belli ediyor zira kullanılan tek renk mat siyah. Çerçeve ve dış yüzeyin tamamen sert plastikten oluştuğunu gördüğümüz monitörün kontrol tuşları ise sağ alt kısımda uzatılan pervazın arkasına saklanmış.

benq xl2411p monitor incelemesi 011

Pervazla ilgili ince bir detay, monitörden gelen ışığı yansıtmaması olarak karşımıza çıkıyor. Ekranın bitiminde bulunan pervazlara genellikle ekrandan gelen ışık yansır ve dikkat dağınıklığına sebep olur. Ancak BenQ bu problemi pervazlarda kullandığı matlık ile çözmüş. Yani oyun esnasında odağınız yalnızca ekran olurken, harici dikkat dağıtıcı şeylerle ilgilenmiyorsunuz.

benq xl2411p monitor incelemesi 018

Öte yandan BenQ Zowie XL2411P monitör iki parçadan oluşan bir yapıya sahip. İlk parça monitörün kendisiyken ikinci parça monitörü ayakta tutmamıza yarayan taban olarak karşımıza çıkmakta. Kullanım bazında eğim ve pivot destekleri sunan BenQ Zowie XL2411P, sağa sola 45 derece, yukarı aşağıya -5 ve 20 derece ve yükseklikte de 130mm ölçüsünde destek sunabiliyor.. Üstelik bu ayarlamalar monitörün arkasındaki dirsekte bulunan tek bir tuş yardımı ile gerçekleşiyor. 

benq xl2411p monitor incelemesi 005

BenQ Zowie XL2411P monitörün ölçülerine baktığımızda ise 24 inçlik bir panel ile karşılaşıyoruz. Ekran alanının 531,3 x 298,8 mm olduğu monitör, 16:9 formatında tasarlanmış. Net ağırlığı 3.6 kilogram olan monitörün giriş çıkışlarında ise DVI-DL, HDMI, DisplayPort 1.2 ve kulaklık girişi bulunuyor. 

benq xl2411p monitor incelemesi 003

benq xl2411p monitor incelemesi 007

benq xl2411p monitor incelemesi 019

benq xl2411p monitor incelemesi 006

benq xl2411p monitor incelemesi

benq xl2411p monitor incelemesi 017

Tasarım detaylarını bitirdikten sonra şimdi gelin BenQ Zowie XL2411P monitörün sunduğu teknik özelliklere değinelim.

Teknik detaylar

BenQ Zowie monitör, eSpor odaklı bir monitör olduğu için sunduğu performans da profesyonel anlamda yüksek sonuçlar veriyor. Bu bağlamda monitörün en dikkat çekici detayları, 144 Hz tazeleme oranı ve 1 MS tepki süresi olarak karşımıza çıkmakta. Tazeleme oranının yüksek olması oyun içerisindeki akıcılığı ve pürüzsüzlüğü arttırırken tepki süresinin düşük olması bizlere hayaletlenme konusunda pozitif getiri sağlıyor. 

benq xl2411p monitor incelemesi 013

BenQ Zowie, 24 inç boyutundaki ekranında 1920 x 1080p çözünürlük sunan, 1000:1 kontrast oranlı TN LCD panel bulundurmuş. Aslında gözümüz 2K aramadı değil ancak bu durum neticesinde ya fiyat ya da yenileme oranı, tepki süresi gibi özellikler tarafında eksiklik yaşayabilirdik. Ancak BenQ, Full HD paneline eklediği teknolojiler ile yüksek çözünürlüğü aratmayacak geliştirmeler sunmuş. Bu geliştirmelerden en dikkat çekici olanı ise Black eQualizer sistemi.

benq xl2411p monitor incelemesi eq

Black eQualizer teknolojisi ile BenQ, oyun içi karanlık bölgelerde daha fazla detay sunmayı hedeflemiş. Örneğin CS: GO oynarken karanlık bir tünel içerisinde saklanmış düşmanı standart bir monitörde seçebilme imkanımız olmuyor. Ancak Black eQualizer teknolojisi ile BenQ, bu tür karanlık bölgelerde görüntüyü aşırı parlaklaştırmadan netleştirme ve renk dengelemesi yaparak çok daha rahat bir görüntüleme sunuyor. Bu da oyun içi mücadelelerde sizlere artı olarak geri dönüyor.

benq xl2411p monitor incelemesi 012

BenQ Zowie’nin diğer teknolojilerinden öne çıkan başlıklardan biri de Flicker-free teknolojisi. Bilindiği gibi üretilen tüm ekranlar belirli titreşimler yaratarak bizlere çeşitli görüntüler sunarlar. Ekran yenileme oranı ile ilgili olan bu durumu cep telefonları kameralarımızda video kaydı yaparken rahatlıkla seçebiliriz. Ancak gözlerimiz bu titreşimleri her ne kadar rahatlıkla algılayabiliyor olmasa da yoğun titreşime maruz kalma sonucunda gözlerde yorulma, yanma veya kaşınma rahatsızlıkları oluşabiliyor. İşte Flicker-free teknolojisi ile BenQ, titreşimi en aza indirgeyerek bu alanda yaşanan olumsuz durumların önüne geçiyor.

benq xl2411p monitor incelemesi 008

Öte yandan monitörün sunduğu teknolojiler bunlarla sınırlı değil. 20 renk titreşim seviyesi sunan Color Vibrance özelliği ile renk denge ve ayarını kendi tercihlerinize göre belirleyebiliyor ve oynadığınız oyundaki atmosferin tadını çıkartabiliyorsunuz. Özellikle gece ve karanlık ortamlarda oynanan oyunlarda harika bir deneyim sunduğunu belirtmeliyiz.

benq xl2411p monitor incelemesi 015

Yine görüntüleme teknolojilerine ek olarak 8 farklı görüntü modu yine monitör ile birlikte geliyor. Bu modların 6 tanesi oyun modu olarak karşımıza çıkarken bir tanesi fotoğraf ve bir tanesi video modu olarak görünmekte. Bu modlar görüntüde farklı renk ve ince ayarlamalar gerçekleştirerek kullanımdan aldığınız deneyimi arttırmaya yönelik performans sunuyor.

Hocanın yorumu

Geldik BenQ Zowie monitör hakkındaki son yoruma. BenQ, ürettiği ekranlar ile piyasada söz sahibi olmuş güçlü bir firma. Oyunculara yönelik geliştirdiği ürünler de hiç şüphesiz oldukça kaliteli. Selefine göre daha da geliştirilmiş yeni model Zowie, getirdiği teknolojiler ile ön plana çıkmış. Yüksek yenileme oranı, düşük tepki süresi en çok dikkat çeken özelliklerden olurken monitörü bir adım daha önce çıkaran şeyin Black eQualizer olduğunu gördük. 

Profesyonel anlamda eSpor ile ilgilenen ya da standart bir oyuncu olarak yeni bir monitör satın almak isteyenler için BenQ Zowie alternatif bir tercih olabilir. Her ne kadar piyasada eş değer özelliklere sahip daha uygun fiyatlı ürünler bulunuyor olsa da BenQ, sunduğu teknolojiler ile fiyatının hakkını verebilecek bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

pch tavsiye eder odul png

Evet değeri hocalar, bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere BenQ Zowie XL2411P oyuncu monitöründen bahsettik. Ürün ile ilgili video incelemeye aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, videonun açıklama kısmında bulunan link üzerinden ürüne ulaşabilirsiniz. Ürün ile ilgili yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

eSpor Oyuncu Monitörü BenQ Zowie İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. İyi günler dilerim. Bir sorum olucaktı. Bu monitor şuan g sync i aktifleştirebiliyor muyuz ?
    Dİğer oyunlarda herhangi bir yırtılma olmaması için ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler