Cuma, Nisan 19, 2024

Bilim Adamları Damıtma Yöntemi İle İdrardan İçme Suyu Elde Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilim Adamları tarafından damıtma yöntemi ile birlikte idrardan içme suyu elde edildi. Belçika’daki Bilim Adamları tarafından güneş sistemi ile çalışan bir makine geliştirildiği gibi, saf ve temiz içme suyu elde edilebiliyor. Damıtma yöntemi ile birlikte geliştirilen yöntemin detayları haberimizde.

İdrardan İçme Suyu Ne Anlama Geliyor ?

Açıkçası başlığı okuduktan sonra “idrardan temin edilen içme suyu tekrar insanlara içirilebilir mi ?” sorusu akıllara geliyor. Güneş enerji sistemi ile birlikte çalışan makine sayesinde idarar damıtma yöntemi kullanılarak içilebilir suya dönüşüldü.

Sistem membran distilasyonu adı verilen yöntem ile birlikte idrar üzerinde bulunan amonyak %98‘e kadar temizleniyor. Ardından ayrıştırılmış olan su, geliştirilen makineye götürülerek güneş enerjisi ile ısıtılıyor. Bu sayede tanklara boşaltılan sıvı, tekrar idrar membrandından geçerek potasyum ve nitrojene dönüşüyor. Sonuç olarak saf su elde edilmiş oluyor.

idrar-damitma-su
İçilebilir mi ?

Tabii ki bu sular içmek için değil, gübre yapımı, tarla sulama, saman veya benzeri işlerde ihtiyaç karşılaması için geri dönüşüm olarak kullanılacak. Tabii ki ihtiyaç için gereken tonlarca idrarı Bilim Adamları nasıl bulacak şimdilik orası soru işareti. Fakat Bilim Adamları, Belçika’da düzenlenen bir müzik festivalinde bin litrelik idrardan içme suyu elde ettiler. Sanırım insanları teşvik ederek festivale katılan kişilerden talep edilmiş ve geri dönüşüme gönderilmiş.

idrar-damitma-suyu

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler