Perşembe, Nisan 25, 2024

Bilim Adamları kıyametin nasıl kopacağını yazdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilim Adamları Uzay, gezegenler ve Güneş sistemini incelerken bir yandan da önemli bilgiler toplamaya devam ediyorlar. Şimdi bu verilere dayanarak kıyametin nasıl kopacağı konusunda senaryo hazırladılar. Her ne kadar bilimsel verilere dayansalar da, mantık çerçevesine sığmadığının altını çizmek lazım.

Güneş sistemi üzerinde gerçekleşen bu çalışmalarda L2 Puppis adı verilen yıldız tespit edildi. Bu yıldız Güneş’e çok benzediği gibi, yok olmadan önce yüzlerce kat büyüyerek etrafında bulunan büyük ve küçük gezegenleri yok ettiği ortaya çıktı. Sonrasında ise aynı kaderi Dünya’nın da paylaşacağı açıklandı.

dunya patlama
Yapılan araştırma sonuçları “Astronomy and Astrophysics” dergisinde paylaşıldığı gibi, Belçika’da araştırmalarına devam eden Bilim Adamları, dünyanın en gelişmiş teleskoplarından birisi olan ALMA ile çalışmalarını tamamladılar. Sonuç olarak küçük bir kütleye sahip olan L2 Puppis‘in beş milyar yıl evvel yüz kat büyüyerek kızıl bir topa dönüştüğü tespit edildi. Bu dönüşümden sonra milyarlarca kilometredeki gezegenleri de yok ettiği görüldü.

dunya patlama 002
Öte yandan bu psikopat Bilim Adamları Leuven Enstitüsünde yaptığı çalışmalarda Prof. Leen Decin şunları söyledi; “Güneş’in nasıl yok olacağını kestirmek çok zor. Bu milyarlarca yıl alabilir. Fakat iki milyar yıl süreceğini ön görüyoruz. Güneş Merkür ve Venüs’ü yok ettikten sonra cüce bir yıldıza dönüşecek.” dedi. Sonrasında ise Güneş‘in yeryüzündeki tüm yaşamı yok edeceği belirtildi. Tabii ki bu kıyamet senaryoları her sene değişiyor biliyorsunuz. Neye ve hangi inanca göre bunu yazdıkları bilinmezken, tamamen bilimsel veriler ile konuştuklarının altını çizmekte fayda var.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler